LOUIS POULSEN AJ VLOERLAMP

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
2 weken
Deze Louis Poulsen vloerlamp van Arne Jacobsen is verkrijgbaar in 10 kleuren.

Lees meer

€845,00 €760,00

INCLUSIEF BTW

LOUIS POULSEN AJ VLOERLAMP

LOUIS POULSEN AJ ARNE JACOBSEN VLOERLAMP.

Deze vloerlamp van Arne Jacobsen is een "down-lichter" het licht wordt dus hoofdzakelijk naar beneden toe verspreidt .
De hoek van de kap kan al naar gelang worden aangepast voor de gewenste lichtspreiding.
De binnenkant van de kap is wit geëmailleerd, wat een aangenaam, zacht licht verspreidt.

De lichtbron light vrij diep wat fijn is waardoor u niet direct in lichtbron kan kijken.
Met een heldere gloeilamp of LED wordt de reflecterende binnen kant licht optimaal benut , en heeft u een mooie licht uitval.
De witte AJ vloerlamp wordt geleverd met een witte kabel. De andere kleuren worden geleverd met een zwarte kabel.

De vloerlamp is verkrijgbaar in 10 kleuren: Zwart, Wit, Donkergrijs, Lichtgrijs, Aubergine, Donkergroen, Donkerblauw, Bleek Petroleum, Roest (roodbruin), Okergeel.

E27 normale fitting / 130 cm hoog.

Over de ontwerper:

Arne Jacobsen is geboren en getogen in Kopenhagen. In 1927 studeerde hij af als architect aan de Koninklijke Deense Academie voor Schone Kunsten in Kopenhagen. Na zijn afstuderen behaalde hij zijn eerste baan op het kantoor van de stadsarchitect van Kopenhagen en startte zijn eigen kantoor slechts twee jaar later. Arne Jacobsen is een wereldberoemde Deense modernistische architect. Zijn gebouwen zijn talrijk in Denemarken, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Onder zijn meer bekende projecten zijn de Nationale Bank in Kopenhagen (1971), SAS Royal Hotel & Terminal, Kopenhagen (1960) en St. Catherine's College in Oxford, UK (1963). Er wordt gezegd dat zijn vliegangst hem ervan weerhield om een ​​volledige impact te hebben op de Amerikaanse architecturale omgeving.

Als architect beschikte Arne Jacobsen over zeer sterke beslissingsvaardigheden, waardoor hij niet alleen invloed had op het ontwerp van het gebouw zelf, maar op de meeste details. In de loop van de jaren waagde hij zich op verschillende gebieden die verband hielden met zijn werk, zoals verlichtingsarmaturen, meubels, bestek, deurgrepen, sanitair, stoffen en behangpatronen. "The Egg" en "The Swan" zijn twee beroemde stoelen ontworpen door Jacobsen.

Tijdens het leven van Arne Jacobsen ontving hij verschillende prestigieuze prijzen in binnen- en buitenland. Hij werd 11 jaar hoogleraar aan de Koninklijke Deense Academie en daardoor beïnvloedde hij een hele generatie Deense architecten. Elk ontwikkelde uiteindelijk hun eigen architecturale taal, gebouwd op dezelfde rationalistische en minimalistische benadering van architectuur.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Uw review toevoegen