LOUIS POULSEN AJ vloerlamp gepolijst RVS

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
2/4 weken
De iconische AJ vloerlamp in gepolijst RVS is ter gelegenheid van de 60e jubileum van het SAS Royal Hotel te Kopenhagen toegevoegd als nieuwe variant naast de bestaande kleuren.

Lees meer

€1.155,00 €1.040,00

INCLUSIEF BTW

LOUIS POULSEN AJ vloerlamp gepolijst RVS

LOUIS POULSEN AJ VLOERLAMP.

Deze iconische vloerlamp van bekende Deense architect Arne Jacobsen is een functionele "down-lichter", het licht uit de asymmetrische en kantelbare kap wordt hoofdzakelijk naar beneden toe verspreidt en is ideaal voor naast uw stoel of bank om te lezen of werken op uw laptop. De hoek van de kap kan al naar gelang worden aangepast voor de gewenste lichtspreiding.

De binnenkant van de kap is wit geëmailleerd, wat een aangenaam, zacht licht verspreidt en zorgt voor een maximale lichtopbrengst. De bekende AJ vloerlamp komt in heel veel mooie kleuren en nu is er dankzij het 60 jaar jubileum van de lamp, destijds ontworpen voor het Royal SAS hotel in Kopenhagen ook een gepolijste RVS versie. Ook is er een AJ wand en 2 AJ tafellampen in de collectie.

De lichtbron light vrij diep wat fijn is waardoor u niet direct in lichtbron kan kijken.
Met een heldere gloeilamp of LED wordt de reflecterende binnen kant licht optimaal benut, en profiteert u van een mooie licht uitval.

Informatie product: vloerlamp is voorzien van een E27 normale fitting. Afmetingen: D 32,50 en H 130 cm. Snoer lengte:260 cm. Voorzien van een aan/uit schakelaar op het snoer. Alleen voor indoor gebruik. Vloerlamp heeft geen bescherming tegen water. Lichtbron is niet meegeleverd. Vloerlamp is niet dimbaar, geeft wel gericht licht.

 

Over de ontwerper:

Arne Jacobsen is geboren en getogen in Kopenhagen. In 1927 studeerde hij af als architect aan de Koninklijke Deense Academie voor Schone Kunsten in Kopenhagen. Na zijn afstuderen behaalde hij zijn eerste baan op het kantoor van de stadsarchitect van Kopenhagen en startte zijn eigen kantoor slechts twee jaar later. Arne Jacobsen is een wereldberoemde Deense modernistische architect. Zijn gebouwen zijn talrijk in Denemarken, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Onder zijn meer bekende projecten zijn de Nationale Bank in Kopenhagen (1971), SAS Royal Hotel & Terminal, Kopenhagen (1960) en St. Catherine's College in Oxford, UK (1963). Er wordt gezegd dat zijn vliegangst hem ervan weerhield om een ​​volledige impact te hebben op de Amerikaanse architecturale omgeving.

Als architect beschikte Arne Jacobsen over zeer sterke beslissingsvaardigheden, waardoor hij niet alleen invloed had op het ontwerp van het gebouw zelf, maar op de meeste details. In de loop van de jaren waagde hij zich op verschillende gebieden die verband hielden met zijn werk, zoals verlichtingsarmaturen, meubels, bestek, deurgrepen, sanitair, stoffen en behangpatronen. "The Egg" en "The Swan" zijn twee beroemde stoelen ontworpen door Jacobsen.

Tijdens het leven van Arne Jacobsen ontving hij verschillende prestigieuze prijzen in binnen- en buitenland. Hij werd 11 jaar hoogleraar aan de Koninklijke Deense Academie en daardoor beïnvloedde hij een hele generatie Deense architecten. Elk ontwikkelde uiteindelijk hun eigen architecturale taal, gebouwd op dezelfde rationalistische en minimalistische benadering van architectuur.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen
})(document);