WASTBERG HOLOCENE No.2 OLIELAMP

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
2/4 weken
De essentie van het ontwerp ligt in de structuur, die de vlam gedeeltelijk verbergt en gedeeltelijk onthult. Een decoratieve olielamp van designer David Chipperfield voor het Zweedse Wästberg.

Lees meer
€205,00
INCLUSIEF BTW

WASTBERG HOLOCENE No.2 OLIELAMP

Wästberg Holocene No.2 olielamp.

De Wästbergs Holoceen nr. 2 is de minimalistische interpretatie van David Chipperfield van een traditionele olielamp.

De kern van de lantaarn ligt in zijn structuur, die de vlam gedeeltelijk verbergt en gedeeltelijk onthult; de wanden van de lantaarn zijn verplaatsbaar, dus het is mogelijk om het uiterlijk te veranderen door ze naar de gewenste positie te verplaatsen.

De Holocene collectie van Wästberg is een eerbetoon aan vuur, de eerste lichtbron van de mensheid. De naam van de collectie komt uit de geologie: het Holoceen is het geologische tijdperk dat begon na de laatste ijstijd toen de acties van de mens de natuur nog niet beïnvloedden.

Het doel van de collectie is om eraan te herinneren hoe belangrijk een element vuur voor de mensheid is geweest en dat het nog steeds manieren biedt om sfeervolle en aangename verlichting te creëren - in plaats van of naast elektrische verlichting.

Materiaal:Messing Kleur:Messing
Hoogte 9,4 cm Diameter 10,5 cm.


Note: Gebruik alleen hoogwaardige lampolie. Aanbevolen lont diameter 2 mm, hoogte 3 mm.
Onderhoudsinstructies: Alleen handwas. Houd er rekening mee dat messing na verloop van tijd van nature donkerder wordt en dat vingerafdrukken, vet, water enz. Vlekken op het oppervlak kunnen achterlaten. Als u het hoogglans gepolijste oppervlak wilt behouden, moet u het koper regelmatig poetsen met een koperpoets middel.

De ontwerper:

David Chipperfield (geboren in 1953 in Londen) is een internationaal geprezen architect en ontwerper. Hij staat vooral bekend om zijn prestaties in de architectuur, maar hij ontwierp ook onder meer meubels en lampen voor verschillende bedrijven. In 2010 werd hij ook geridderd als erkenning voor zijn werk in de architectuur. David Chipperfield Architects heeft kantoren in Londen, Berlijn, Milaan en Shanghai.

 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen
})(document);