ARTEK Tea Trolley 901 Zwart Berken - Charcoal

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
6/8 weken
De tea trolley 901 is geïnspireerd door de Britse theecultuur, waarmee Aino en Alvar Aalto kennis hadden gemaakt tijdens hun vele reizen, voorzien van 2 grote gelamineerde legplanken.

Lees meer
€2.035,00
INCLUSIEF BTW

ARTEK Tea Trolley 901 Zwart Berken - Charcoal

Tea trolley 901 Alvar Aalto 1936.

De Artek trolley is geïnspireerd op de Britse theecultuur, waarmee Aino en Alvar Aalto kennis hadden gemaakt met al hun vele reizen, maar ook met het Japanse houtwerk en de architectuur die ze bewonderden. Met een frame dat bestaat uit twee berken lamelle lussen, heeft Tea Trolley 901 twee planken en een stevige berkenhendel. Dubbele wielen, in combinatie met de lichtgewicht kwaliteit van berkenhout, betekenen dat de trolley gemakkelijk kan worden gemanoeuvreerd en geparkeerd.

Na zich te hebben verdiept in de archieven van Artek, creëerde de Nederlandse ontwerpster en kleurenspecialist Hella Jongerius twee nieuwe kleurencombinaties voor de trolley: donker en licht. De donkere trolley is gekleed in twee stijlvolle tinten: het gelakte berken frame en de onderste linoleum bak zijn zwart, en de wielen en de bovenste linoleum bak turf.

De theewagen 901 is een uitstekende bijzettafel voor elk huis en perfect voor het serveren van thee, koffie en ook bijzonder mooi als object.

Afmetingen: L 90 cm. H 56 cm. D 50 cm. Frame: berken Wielen: MDF Bovenblad en Legplank: laminaat of linoleum.

Tea trolley komt in vier varianten: berken helder gelakt met zwart linoleum, berken helder gelakt met wit laminaat, berken zwart gelakt/ peat kleur MDF wielen en peat linoleum top en zwart linoleum legplank (versie Hella Jongerius) , berken helder gelakt, witte MDF wielen met red/turquouise ColoRing top en legplank.

♠ Artikel is aanwezig in onze showroom.

De ontwerper:

Alvar Aalto (1898-1976) is waarschijnlijk de beroemdste Finse architect en ontwerper ter wereld. In 1921 behaalde Alvar Aalto het diploma van architectuur aan het Helsinki Institute of Technology en begon zijn carrière als architect. Een van de belangrijkste werken die hij kreeg, was de planning van het tuberculose-sanatorium in Paimio, Finland. Dit project betekende ook het begin van Aalto's carrière als meubelontwerper - in feite was dit het eerste gebouw dat door Aalto was gepland en dat volledig was ingericht met meubels die door Aalto zelf waren ontworpen, inclusief de verlichting. Andere belangrijke projecten die Alvar Aalto voltooide, zijn de gemeentelijke bibliotheek van Viipuri, Villa Mairea, La Maison Carré en de Finse paviljoens voor de wereldtentoonstellingen van 1937 in Parijs en 1939 in New York.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen
})(document);