VITRA Potence wandlamp - Prouvé Blanc

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
2 weken
De Potence springt in het oog door zijn tijdloze, minimalistische uitstraling en is ook een goed alternatief voor een hanglamp. r)

Lees meer
€1.469,00
INCLUSIEF BTW

VITRA Potence wandlamp - Prouvé Blanc

De Vitra Petite Potence-wandlamp, is een ontwerp van Jean Prouvé uit 1947. Prouvé ontwierp de eerste Potence-lamp voor zijn eigen huis in Nancy, Frankrijk, en deze verfijnde functionaliteit heeft sindsdien zijn weg gevonden in verschillende toepassingen zoals in huizen en openbare plaatsen.

De Potence lamp wordt beschouwd als een van de meest puristische werken van Prouvé: het bestaat uit een gloeilamp en een draaiende stalen staaf die wordt vastgehouden door middel van een staaldraad. De stalen staaf heeft een lengte van meer dan een meter en de meegeleverde LED-lamp is dimbaar. Petite Potence springt in het oog met zijn tijdloze, minimalistische uitstraling en is ook een geweldig alternatief voor de traditionelen hanglamp.

Materiaal: buisstaal met poedercoating, eikenhout
Kleur: Prouvé Blanc
Lengte: 203 cm. Breedte: 5 cm. Hoogte: 75 cm.
Lichtbron: dimbare led-lamp inbegrepen.
Kabel kleur: zwart
Kabelmateriaal: textiel
Dimbaar: ja via snoer-dimmer

Over de ontwerper:

Jean Prouvé (1909-1984) was een Franse metaalbewerker, ingenieur en autodidact architect en ontwerper, die een grote invloed had op het Europese naoorlogse ontwerp en de ontwerpfilosofie. Een gemakkelijke toegankelijkheid was een essentieel uitgangspunt voor de ontwerpen van Prouvé, die vaak gebaseerd waren op geprefabriceerde woningen, modulaire systemen en massaproductie.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen
})(document);