ASTEP Model 548 tafellamp messing - azuur blauw

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
2/4 weken
De elegante Astep model 548 tafellamp van Gino Sarfatti is een ontwerp uit 1951 en is een mooi voorbeeld van indirect licht.

Lees meer
€1.225,00
INCLUSIEF BTW

ASTEP Model 548 tafellamp messing - azuur blauw

Astep Model 548 Tafellamp messing - azure.

De verstelbare spot die verwerkt is in de tafellamp schrijnt schuin naar de lampenkap en geeft het Model 548 licht dat wordt weerspiegeld in de lampenkap, een ongelooflijk verfijnd en diffuus effect oplevert.

De  tafellamp heeft een elegante lampenkap van methacrylaat wat sterker en lichter is dan glas, terwijl de spot van witgelakt aluminium is. De grote voet aan de onderkant van de lamp dient als tegengewicht voor de lampenkap en de spot waardoor een mooie balans tussen de verschillende elementen wordt gecreëerd.

Bij de herlancering in 2013 werd de originele gloeilamp vervangen door een LED verlichtingsbron en werd de schakelaar onder de verlichtingsbron verwisseld voor een optische dimmer die de lamp nog gebruiksvriendelijker maakt.

Materiaal:Geel Koper & Plastic
Kleur: Blauw
Ø (Diameter):50 cm Lengte: 50 cm Hoogte: 50 cm Breedte:50 cm.
Lichtbron:LED Dimbaar.

De ontwerper,

Gino Sarfatti, geboren in Venetië in 1912, studeerde voor luchtvaartingenieur totdat hij door  familieomstandigheden gedwongen werd te verhuizen naar Milaan, waar hij voor het eerst in aanraking kwam met verlichting, een technisch project om een glazen vaas in een lamp te veranderen. Deze ontmoeting met lichtontwerp en -techniek vormde de weg van zijn leven. In 1939 richtte Gino Sarfatti zijn bedrijf Arteluce op, dat verlichting in de 20e eeuw bracht door innovatieve ideeën te combineren met baanbrekend design.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen
})(document);