VITRA Lampe De Bureau - Zwart

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
2 weken
Deze prachtige Vitra tafel - bureaulamp van Jean Prouvé is mooi gemaakt van gebogen plaatstaal en de lichtbron bevindt zich diep in de kap waardoor deze mooi indirect licht geeft.

Lees meer
€255,00
INCLUSIEF BTW

VITRA Lampe De Bureau - Zwart

Vitra Lampe de bureau tafellamp - diep zwart.

Ontwerp van Jean Prouvé.

De Lampe de Bureau is een opmerkelijk originele bureaulamp van Jean Prouvé, deze ontwierp de lamp in 1930 als onderdeel van het destijds nodige meubilair en verlichting voor studentenhuizen van de Cité Universitaire in de stad Nancy. Hij maakte bijna alle meubels en deze prachtige lamp van plaatstaal zodat dit alles een lange levensduur zou hebben.

Zoals gezegd is de bureaulamp gemaakt van krom gebogen plaatstaal, hierdoor wordt het licht eerst weerkaatst in de kromming van de lamp en geeft mooi indirect licht op de tafel. Sinds de herlancering van deze unieke bureaulamp door Vitra is deze lamp geüpdatet met de huidige verlichtingstechnieken en komt nu met een LED lichtbron. De Lamp de Bureau is beschikbaar in drie mooie kleuren: 12 diep zwart powder coated, 06 Japans rood powder coated en 91 mint powder coated. Deze kleuren zijn een verwijzing naar de authentieke kleuren van het origineel.


Product kenmerken:

Afmetingen: 24 centimeter breed, 22.5 centimeter hoog en 14.5 centimeter diep. Bureaulamp is niet dimbaar. Lichtbron is inclusief. Materiaal: poeder gelakt plaatstaal, 1 lamp meegeleverd. E14 fitting. Lichtbron: Osram Candle, frosted. Kelvin: 2700 K (warm wit). Max.watt: 12W. Energie efficiëntie: A++

Over Jean Prouvé:

Jean Prouvé voltooide zijn opleiding tot metaalvakman voordat hij in 1924 zijn eigen werkplaats in Nancy opende. In de daaropvolgende jaren creëerde hij talloze meubelontwerpen en in 1947 richtte Prouvé zijn eigen fabriek op. Vanwege meningsverschillen met de meerderheidsaandeelhouders verliet hij het bedrijf in 1953. In de daaropvolgende decennia diende Prouvé als adviserend ingenieur bij een aantal belangrijke architecturale projecten in Parijs.

Hij drukte opnieuw zijn stempel op de architectuurgeschiedenis in 1971, toen hij een belangrijke rol speelde bij het selecteren van het ontwerp van Renzo Piano en Richard Rogers voor het Centre Pompidou als voorzitter van de wedstrijdjury. Het werk van Prouvé omvat een breed scala aan objecten, van een briefopener tot deur- en raambeslag, van verlichting en meubels tot gevelelementen en geprefabriceerde huizen, van modulaire bouwsystemen tot grote tentoonstellingsstructuren - in wezen bijna alles dat geschikt is voor industriële productiemethoden .

In nauwe samenwerking met de familie Prouvé begon Vitra in 2002 met het uitgeven van ontwerpen van deze grote Franse constructeur.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen
})(document);