ARTEK A808 VLOERLAMP

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
6 weken
De elegante en tijdloze Artek A808 vloerlamp is een uitgebalanceerde combinatie van kleur en materiaal gebruik. Ideale lamp voor in welke setting dan ook, thuis of op een kantoor.

Lees meer
€3.620,00
INCLUSIEF BTW

ARTEK A808 VLOERLAMP

De Artek's A808 vloerlamp is een uitgebalanceerde combinatie van verschillende kleuren en materialen: de poot is van gepolijst messing en zwart leer en de kap is gemaakt van dunne, gelaagde messing strips die een soepel en warm licht geven. Alvar Aalto ontwierp de A808-lamp in 1955 voor het Nationale Pensioeninstituut van Helsinki, en zijn tijdloze elegantie zal ook gemakkelijk een aanvulling zijn op moderne huizen en openbare ruimtes heden ten dagen.


Materiaal: kap = gepolijst messing, voet= leer bekleed staal en gepolijst messing.
Kleur: messing, zwart
Diameter: 40 cm. Hoogte: 163 cm.
Fitting: E27
Lichtbron: 13-16W LED (niet inbegrepen)
Kabellengte: 250 cm.
Kabel kleur: zwart
Kabelmateriaal: kunststof
Geïntegreerde schakelaar: Ja

Over de ontwerper:

Alvar Aalto (1898-1976) is waarschijnlijk de beroemdste Finse architect en ontwerper ter wereld. In 1921 behaalde Alvar Aalto het diploma van architectuur aan het Technische Instituut van Helsinki en zijn carrière als architect begon. Een van de belangrijkste werken die hij kreeg, was de planning van het tuberculose-sanatorium in Paimio, Finland.

Dit project betekende ook het begin van de carrière van Aalto als meubelontwerper - in feite was dit het eerste gebouw dat door Aalto was gepland en dat volledig was ingericht met meubels die door Aalto zelf waren ontworpen - inclusief de verlichting.

Andere belangrijke projecten die Alvar Aalto heeft voltooid, zijn de stadsbibliotheek Viipuri, Villa Mairea, La Maison Carré en de Finse paviljoens voor de wereldtentoonstellingen van 1937 in Parijs en 1939 in New York.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen
})(document);