VITRA GUERIDON BAS SALONTAFEL

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
6/8 weken
De tijdloze Vitra Guéridon Bas koffietafel, is een ontwerp van designer en ingenieur Jean Prouvé uit de jaren 40, deze werd ontworpen voor de universiteit van Parijs en is een mooi voorbeeld van een transparante constructie. De tafel heeft een mooi massi

Lees meer
€1.680,00
INCLUSIEF BTW

VITRA GUERIDON BAS SALONTAFEL

GUÉRIDON BAS SALONTAFEL

Ontwerp van Jean Prouve

Deze Salontafel genaamd de Guéridon, werd eind jaren veertig door de ontwerper en ingenieur Jean Prouvé voor de Universiteit van Parijs werd ontworpen,de salontafel is een voorbeeld van duidelijke structurele basis principes. Het is een variatie op Prouvé's architectonisch ontwerp serie, en is in een natuurlijk materiaal gemaakt , waaruit blijkt dat moderne tafels niet noodzakelijk van staal en glas hoeven zijn gemaakt.
 

De salontafel is verkrijgbaar in geolied eiken, geolied gerookt eiken en in Amerikaans walnotenhout. De verbindingselementen zijn uitgevoerd in gebogen plaatstaal met mat zwarte coating.
Afmetingen: Ø 80 cm. x H 35 cm. 

Vanaf de vroege jaren 1940 werkte Jean Prouvé steeds vaker met hout. De tafel Guéridon Bas heeft een zwaar tafelblad van massief eiken of Amerikaanse walnoot, dat rust op drie poten van hetzelfde hout. Deze onderdelen zijn met elkaar verbonden door een stevige constructie van gebogen plaatmetaal. Guéridon Bas is ook verkrijgbaar in donker gerookt eiken, gebaseerd op een originele versie van tropisch hout met de naam “Table Africaine”.

Over de ontwerper:

Jean Prouvé die tijdens zijn leven bekend was als constructeur, was tegelijk ontwerper en producent van zijn ontwerpen. Zijn unieke oeuvre gaat van een briefopener tot deur- en venster beslagen, verlichting en meubelen en prefabwoningen, kortom bijna alles wat gebouwd en industrieel vervaardigd kan worden.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Uw review toevoegen