VITRA FAN WANDKLOK

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
2 weken
De functionele Vitra klok genaamd Fan, heeft een driedimensionale vorm met speelse wijzers waardoor design ook fun en decoratief wordt.

Lees meer
€410,00
INCLUSIEF BTW

VITRA FAN WANDKLOK

FAN WANDKLOK

Ontwerp van George Nelson.

De Vitra's Fan wandklok trekt de aandacht met zijn driedimensionale vormen en speels wijzers. Het hoogwaardige quartz uurwerk en zorgvuldig ontworpen details maken de klok een betrouwbaar uurwerk en ook een prachtig decoratief item.

Tussen 1948 en 1960 ontwierp het kantoor van George Nelson meer dan 150 klokken voor de Amerikaanse klokkenfabrikant Howard Miller. De collectie bestaat uit wandklokken en tafelklokken die worden gekenmerkt door fantasierijke vormen, moderne geest en de afwezigheid van cijfers.

Nelson's missie was om meer modern design toe te voegen aan gewone Amerikaanse huizen, en hij slaagde daar op een briljante manier in - vandaag worden de klokken gekoesterd als internationale designklassiekers en meesterwerken van Amerikaans design uit het midden van de vorige eeuw.


Materiaal: Amerikaans kersenhout, metaal.
Diameter: 38,5 cm.
Opmerkingen: Werkt op 1 x 1,5V AA-batterij (inbegrepen). Houd er rekening mee dat Amerikaanse kersen na verloop van tijd donkerder wordt (patineren).

Over de ontwerper:

George Nelson (1908-1986) was een Amerikaanse architect en ontwerper die wordt beschouwd als een van de grootste Amerikaanse ontwerpers van het midden van de vorige eeuw.Nelson studeerde aan de Yale University en in Rome, waar hij bekend werd met Europese architectuur en design. Na zijn terugkeer in de Verenigde Staten begon Nelson te werken bij Herman Miller, waar hij snel de functie van Design Director op zich nam.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Uw review toevoegen