VIPP 456 Lounge stoel

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
2/4 weken
De ambitie van Vipp is een wereld met minder maar betere kwaliteits producten. Deze insteek is aanwezig in de hele Deense Vipp collectie.

Lees meer
€2.079,00
INCLUSIEF BTW

VIPP 456 Lounge stoel

Vipp 456 Lounge Stoel.

Ontwerp van Morten Bo Jensen.

De vipp lounge is geschikt voor in de lobby, ontvangst ruimte, of woonkamer. De Vipp 456 is een goed zittende lounge stoel,en heeft een echt onderscheidende uitstraling ten opzichten van andere lounge stoelen. De Vipp 456 lounge stoel heeft ook het bekende Vipp signatuur wat tot uitdruking komt in het  subtiele mat zwarte frame en deze is voorzien van een heerlijk, comfortabele zitting. 

Een Quote van de ontwerper : “de lounge-stoel vipp 456 verbindt het verleden met de toekomst. de combinatie van echte materialen en industriële de verfijning is een duidelijke verwijzing naar onze ontwerp traditie bij Vipp. Door nieuwe tinten, texturen en stoffering te introduceren, openen we nieuwe deuren en zetten we een nieuwe stap in de meubel branche. ”

Diepte / Lengte 75 / Hoogte 75 / Breedte 75 / Hoogte arm 66 / Zithoogte 37 cm.

♠ Artikel is aanwezig in de showroom.


Over Vipp:

Het Vipp succes verhaal begint op een lentezondag in 1931 wanneer de 17-jarige Holger Nielsen een auto wint in een loterij van het plaatselijke voetbalstadion. Holger houdt van auto's, maar heeft geen rijbewijs en daarom besluit hij de auto te verkopen en te investeren in een metalen draaibank. Dit markeert het begin van de metaalfabriek van Holger, waar hij een paar jaar later een product maakt dat beroemd zal worden over de hele wereld: namelijk de iconische Vipp pedaalemmer.

“Een goed ontwerp raakt nooit uit de mode”, zei Holger. De tijd heeft hem gelijk gegeven; de Vipp prullenbak is slechts marginaal verbeterd sinds hij in 1939 het levenslicht zag. Tegenwoordig wordt de prullenbak internationaal erkend als een designklassieker en in november 2009 werd deze zelfs in de architectuur- en designcollectie van het Museum of Modern Art ( MoMA) in New York opgenomen.

Holger en zijn vrouw, de jongste dochter van Marie, Jette Egelund, besluiten het bedrijf over te nemen. Tot nu toe is de prullenbak alleen verkocht aan de professionele markt, maar Jette is ervan overtuigd dat deze ook kan worden verkocht aan designliefhebbers over de hele wereld. Jette bezoekt de beste meubel- en designwinkels in Scandinavië. Na veel tijd en vastberadenheid, bestelt The Conran Shop uiteindelijk de Vipp pedaal emmer voor hun Londense en Parijs-winkels.

Tegenwoordig is Vipp een familiebedrijf van de derde generatie. Jette wordt nu door haar twee kinderen, Sofie en Kasper bijgestaan, die samen met een toegewijd team van medewerkers en met een groeiend assortiment producten blijven toevoegen aan het bijzonderen Vipp verhaal. De originele afvalbak is verkrijgbaar in vijf formaten en wordt vergezeld met nieuwe badkamer- en keukenproducten.

De nieuwe producten worden vervaardigd met behulp van de karakteristieke Vipp materialen: staal en rubber, waardoor de meer dan 70-jarige traditie van Vipp wordt gecontinueerd en wordt verbeterd door uitstekend vakmanschap en duurzaamheid.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen
})(document);