ARTEK Tea Trolley 900 Berken - Wit Keramiek Tegels

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
6/8 weken
De tea trolley 900 is geïnspireerd door de Britse theecultuur, waarmee Aino en Alvar Aalto kennis hadden gemaakt tijdens hun vele reizen, voorzien van 2 grote gelamineerde legplanken.

Lees meer
€3.225,00
INCLUSIEF BTW

ARTEK Tea Trolley 900 Berken - Wit Keramiek Tegels

Tea trolley 900 berken - wit ceramiek - Alvar Aalto 1936.

De Artek trolley is geïnspireerd op de Britse theecultuur, waarmee Aino en Alvar Aalto kennis hadden gemaakt met al hun vele reizen, maar ook met het Japanse houtwerk en de architectuur die ze bewonderden.

De tea trolley 900 bestaat uit een gebogen berken frame, grote multiplex wielen, handgemaakte rotan mand en keramisch oppervlak van het tafelblad. Aalto ontwierp de Tea Trolley 900 voor thuisgebruik en hij staat ook in de woonkamer van Villa Mairea, de villa die is ontworpen door Alvar Aalto.

Afmetingen: L 90 cm. H 56 cm. D 50 cm. Frame: berken Wielen: Berken , witte keramische tegels

Tea trolley 900 komt in twee varianten en tea trolley 901 komt in vier varianten: berken helder gelakt met zwart linoleum, berken helder gelakt met wit laminaat, berken zwart gelakt/ peat kleur MDF wielen en peat linoleum top en zwart linoleum legplank (versie Hella Jongerius) , berken helder gelakt, witte MDF wielen met red/turquoise ColoRing top en legplank, berken met zwarte keramische tegels ,en berken met witte keramische tegels.

De ontwerper:

Alvar Aalto (1898-1976) is waarschijnlijk de beroemdste Finse architect en ontwerper ter wereld. In 1921 behaalde Alvar Aalto het diploma van architectuur aan het Helsinki Institute of Technology en begon zijn carrière als architect. Een van de belangrijkste werken die hij kreeg, was de planning van het tuberculose-sanatorium in Paimio, Finland. Dit project betekende ook het begin van Aalto's carrière als meubelontwerper - in feite was dit het eerste gebouw dat door Aalto was gepland en dat volledig was ingericht met meubels die door Aalto zelf waren ontworpen, inclusief de verlichting. Andere belangrijke projecten die Alvar Aalto voltooide, zijn de gemeentelijke bibliotheek van Viipuri, Villa Mairea, La Maison Carré en de Finse paviljoens voor de wereldtentoonstellingen van 1937 in Parijs en 1939 in New York.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen
})(document);