LYFA Verona hanglamp wit

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
2/4 weken
De design klassieker hanglamp Verona in het wit wordt opnieuw gelanceerd en is een ontwerp van Sven Middelboe uit 1978. De hanglamp komt in vijf formaten en ook is er een messing variant.

Lees meer
€323,00
INCLUSIEF BTW

LYFA Verona hanglamp wit

Lyfa Verona Hanglamp Wit.

De verona is een verfijnde hanglamp met een 8 laags trapeze systeem, deze zorgt ervoor dat er zachte, verblinding vrije verlichting wordt verspreidt met tijdloze gratie en eenvoud. Wanneer de lamp aan staat licht de bolvormige hanger zichzelf prachtig op, wat zorgt voor een prachtige verschijning. 

Materiaal: aluminium / mat wit. / textielsnoer van 3 m.

Fitting: E27
Maximaal wattage: 60 Watt
Energieklasse: De armatuur is compatibel met lampen van energieklassen A ++ - D

Aanbevolen lichtbron: Philips LED 8,5W - 1055 lumen

Schakel de lamp uit voordat u deze schoonmaakt. Stof af met een droge, zachte doek. Vettige vlekken kunnen worden verwijderd met een zachte doek, wring deze uit in lauw water met een mild schoonmaakmiddel. Gebruik nooit bijtende of schurende huishoudelijke schoonmaakmiddelen om de lamp te reinigen.

De ontwerper:

Sven Middelboe had een handelsdiploma, maar design werd zijn gekozen pad - en verlichting zijn specialiteit. Eind jaren veertig had hij zijn eigen bedrijf als verlichtingsfabrikant samen met de bekende ontwerper en architect Jørn Utzon. De samenwerking tussen de twee omvatte de nu iconische lampen Sundowner en Tivoli, die destijds onder vrij primitieve omstandigheden werden gelakt en met de hand in elkaar gezet.

In 1955 werd Middelboe ingehuurd als in-house designer bij Nordisk Solar Company om de betrokkenheid van het bedrijf bij de productie van lampen uit te breiden. Sven Middelboe ontwierp lampen gedurende tientallen jaren, en zijn expressie en materiaalkeuze evolueerde mee met de veranderende trends. Zijn vroege armaturen waren gemaakt van glas of metaal of een combinatie van beide, maar vanaf 1970 ontwierp Middelboe een breed scala aan plastic lampen in trendy kleuren.

Gedurende zijn carrière bleef Sven Middelboe experimenteren met verschillende kapconstructies en combinaties, wat resulteerde in de Verona pendel die in 1978 werd geïntroduceerd. De serie werd al snel populair en vandaag wordt Verona beschouwd als een van de meest iconische hangers in Sven Middelboe's brede reeks verlichtingsontwerpen.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen
})(document);