KAY BOJESEN HARLEQUIN JUMPING JACK

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Hang de vrolijke en decoratieve Harlequin op en u kunt hem laten dansen !! Mooi gemaakt design van beukenhout en handbeschilderd.

Lees meer
€99,50
INCLUSIEF BTW

KAY BOJESEN HARLEQUIN JUMPING JACK

KAY BOJESEN HARLEQUIN JUMPING JACK.

De Harlequin en Columbine zijn twee van de hoofdpersonen in de oude Italiaanse populaire komedie, commedia dell'arte. Geniet van deze prachtige Harlequin Jumping Jack van Kay Bojesen in geverfde beuk. Hang Harlequin op en laat hem dansen terwijl hij aan zijn geliefde Columbine denkt.

De Kay Bojesen Harlequin Jumping Jack heeft beweegbare armen en benen.

Materiaal: geverfd beukenhout Hoogte: 51 cm.
Reinigen met een droge doek. Vermijd direct zonlicht ivm verkleuring.

Over de ontwerper:

Kay Bojesen (1886-1958) is een van de belangrijkste pioniers van het Deense ontwerp. Opgeleid als zilversmid in de werkplaats van Georg Jensen, ontwierp hij verschillende producten in zilver, zoals bestek en serveerschalen, waaronder zijn beroemde Grand Prix-bestek. Kay Bojesen werkte ook met andere materialen en was vooral geïnteresseerd in het verkennen van de mogelijkheden van hout.

Bekendste voorbeelden van de houten ontwerpen van Bojesen zijn de houten dieren die inmiddels klassiekers zijn geworden van Scandinavisch design. De houten dieren van Bojesen zijn nog steeds geliefd bij kinderen en volwassenen zoals ze waren in de jaren 1950 toen ze voor het eerst in productie kwamen.

De aap, de beer en de olifant zijn meer dan alleen houten sculpturen - Bojesen wilde houten personages maken met een hart en persoonlijkheid. De dieren zijn sympathiek en inspirerend - perfect als speelgoed maar zeker ook als decoratie. De houten dieren van Bojesen waren onmiddellijk een succes en om deze reden werd de houten aap in de jaren 1950 tentoongesteld in het Victoria and Albert Museum in Londen.

Bojesen ontving vele belangrijke prijzen, zoals de Grand Prix op de Triennale van Milaan, en hij werd ook benoemd tot zilversmid door de koning van Denemarken.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Uw review toevoegen