ARTEK Bench 153B Wit

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
2/4 weken
De Artek Bench 153B blijft U charmeren met zijn eenvoudige en gestroomlijnde elegantie.

Lees meer
€695,00
INCLUSIEF BTW

ARTEK Bench 153B Wit

Aalto bench 153B, wit.

De Artek's Bench 153A is een designklassieker van Alvar Aalto uit 1945. Hoewel deze dateert uit 1945  blijft Bench 153A  u charmeren met zijn eenvoudige en gestroomlijnde elegantie. De luchtige zitting van de bank is gemaakt van massief berken en rust op het kenmerkende ontwerp van Aalto, de L-poten. De stijlvolle 153 banken zijn een mooie aanvulling in de eetkamer, gang, slaapkamer en kleedkamer.

Gemaakt door een stuk berk te buigen tot een gebogen hoek van 90 °, wordt de L-poot direct op de stoel bevestigd, waardoor Aalto's kenmerkende gestroomlijnde en eenvoudige esthetiek wordt bereikt.

Hoogte: 44 cm. Breed 72,5 cm. Diep 40 cm.
Zitting-materiaal: massief berken, grenen fineer
Basis materiaal: gelakte massief berken

De ontwerper,

Alvar Aalto (1898-1976) is waarschijnlijk de beroemdste Finse architect en ontwerper ter wereld. In 1921 behaalde Alvar Aalto het diploma Architectuur aan het Helsinki Institute of Technology en begon zijn carrière als architect. Een van de belangrijkste werken die hij in opdracht kreeg, was de planning van het tuberculose-sanatorium in Paimio, Finland. Dit project betekende ook het begin van Aalto's carrière als meubelontwerper - in feite was dit het eerste gebouw dat door Aalto was gepland en dat volledig was ingericht met meubels die door Aalto zelf waren ontworpen - inclusief de verlichting. Andere belangrijke projecten die Alvar Aalto heeft voltooid, zijn de gemeentelijke bibliotheek van Viipuri, Villa Mairea, La Maison Carré en de Finse paviljoens voor de wereldtentoonstellingen van Parijs in 1937 en New York in 1939.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen
})(document);