ARTEK AALTO DAY BED 710

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
6/8 weken
Het minimalistische Artek Day bed 710 van Alvar Aalto van het Finse Artek is een stevig en veelzijdig bed uit de L collectie, geschikt om te zitten en liggen.

Lees meer
€3.135,00
INCLUSIEF BTW

ARTEK AALTO DAY BED 710

Het Day Bed 710 van het Finse Artek is een veelzijdig bed, ontworpen door Alvar Aalto in 1933. Net als veel andere Aalto-meubels heeft het dagbed 710 de beroemde L-pootstructuur ontwikkeld door Aalto: het frame van berkenhout en de latten-bodem op lage poten zijn gebogen in een vorm van een L.

De naturel lichte kleur en de sterke structuur van berken maken het dagbed 710 tot een perfecte minimalistische en luchtige lig/zit bank, katten-bed of logeerbed. 

Over de ontwerper en het verhaal:

Eind jaren twintig begon architect en ontwerper Alvar Aalto te experimenteren met het buigen van hout. In samenwerking met meubelfabrikant Otto Korhonen ontwikkelde de Finse meester een baanbrekend proces dat resulteerde in de L-poot. Om de L-poot te maken, worden sneden gemaakt in het uiteinde van een stuk hout, waarbij de spleten zich net onder het niveau van de geplande bocht uitstrekken.

Vervolgens worden houtfineer stroken ingevoegd en verlijmd. Dit vereenvoudigt het buig proces en verhoogt de stabiliteit van het onderdeel. Aalto noemde de L-poot 'het kleine zusje van de architectonische zuil', en de komst ervan kondigde een breuk aan met een lange traditie van meubelproductie.

Gepatenteerd door Aalto in 1933, betekende deze techniek dat de warme, organische eigenschappen van hout konden worden gebruikt om stabiele, duurzame ontwerpen te vormen. Het systeem van standaardcomponenten maakte de creatie van meer dan 50 veelzijdige producten mogelijk.


Kleur: Berkenhout
Afmetingen: Lengte: 203 cm Breedte: 92 cm Hoogte: 35 cm. / 38 cm.
Zit hoogte: 47 cm. met matras + kussens
Materiaal: Gelakt berken, dennenhout / Stoffering Artek Stof
Gewicht: 31 kg

 

meer over de ontwerper:


Alvar Aalto (1898-1976) is waarschijnlijk de beroemdste Finse architect en ontwerper ter wereld. In 1921 behaalde Alvar Aalto het diploma van architectuur aan het Helsinki Institute of Technology en begon zijn carrière als architect. Een van de belangrijkste werken waaraan hij opdracht heeft gegeven, was de planning van het tuberculose-sanatorium in Paimio, Finland.

Dit project betekende ook het begin van Aalto's carrière als meubelontwerper - in feite was dit het eerste door Aalto geplande gebouw dat volledig was ingericht met meubelen die door Aalto zelf waren ontworpen - inclusief de verlichting. Andere belangrijke projecten die door Alvar Aalto zijn voltooid, zijn de gemeentelijke bibliotheek van Viipuri, Villa Mairea, La Maison Carré en de Finse paviljoens voor de wereldtentoonstellingen van 1937 in Parijs en 1939 in New York.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen
})(document);