ARTEK Artek 85 Years, Karoliina Hellberg poster 50 x 70

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
2/4 weken
Het originele kunstwerk genaamd "Garden as a Room", werd gemaakt naar aanleiding van Karoliina Hellbergs bezoek aan het woonhuis van het beroemde Aalto koppel. Nu dus verkrijgbaar als mooie poster.

Lees meer
€32,50
INCLUSIEF BTW

ARTEK Artek 85 Years, Karoliina Hellberg poster 50 x 70

Artek 85 Anniversary poster.

In opdracht om het kunstwerk te maken voor een poster ter gelegenheid van Arteks 85e verjaardag, trok Karoliina Hellberg naar het Aalto-huis in Helsinki. De Finse kunstenaar, bekend om haar intense, gelaagde en vaak autobiografische schilderijen, bracht vele uren in huis en de omliggende tuin door met haar papieren en inkt, schetsen en tekenen. Ze ontdekte dat de Aalto's tuinen beschouwden als onderdeel van een overkoepelende architectonische ervaring, dat het op zichzelf staande kamers konden zijn.

Lees meer:

De Artek 85 Anniversary-poster toont het schilderij, door de Finse kunstenaar Karoliina Hellberg werdt gemaakt naar aanleiding van haar bezoek aan het huis van Alvar en Aino Aalto in Helsinki, Finland. Het schilderij toont twee Riihitie-bloempotten, ontworpen door Aino Aalto, en legt op elegante wijze Aaltos 'aandacht voor detail vast en hoe zij de tuin als een verlengstuk van de van het huis beschouwden.

Het originele kunstwerk, "Tuin als een kamer", werd is gemaakt na Hellbergs bezoek aan The Aalto House, het voormalige huis van architecten en medeoprichters van Artek, Alvar en Aino Aalto, dat nu dienst doet als museum. De kunstenaar schetste met name details van de tuin van het huis, waar haar aandacht werd gevestigd op de bloempotten die op het terras stonden - pas later ontdekte ze dat ze afkomstig waren van Aino Aalto's pen en tegenwoordig onderdeel zijn van Artek's assortiment. Het originele kunstwerk is gemaakt met mixed media: aquarellen, acrylverf en inkt.

Materiaal: Offset gedrukt in Finland op Keaykolour China White papier Kleur:Multi

Breedte: 50 cm Hoogte 70 cm.

De ontwerpster:

De kunstenares Karoliina Hellberg (geboren 1987) studeerde in 2015 af aan de Academie voor Schone Kunsten van de Uniarts Helsinki en studeerde ook aan de prestigieuze Slade School of Fine Art in Londen. Haar werken zijn zowel in Finland als in het buitenland tentoongesteld, waaronder solotentoonstellingen in onder meer het Didrichsen Art Museum en het Ham Helsinki Art Museum. In 2018 ontving Hellberg de Pro Arte Award van het Didrichsen Art Museum.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen
})(document);