VIPP 14 pedaalemmer 8 L

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
6 Werkdagen
De ambitie van Vipp is een wereld met minder maar betere kwaliteits producten. Deze insteek is aanwezig in de hele Deense Vipp collectie.

Lees meer

€275,00 €247,00

INCLUSIEF BTW

VIPP 14 pedaalemmer 8 L

14 Pedaalemmer 8 Liter.

Ontwerp van Holger Nielsen.

De Vipp 14 pedaalemmer 8 liter waarvan de binnenkant is gemaakt van roestvrij staal en uitgerust met een demper-mechanisme voor een soepele sluiting van het deksel en een rubberen ring die een luchtdichte sluiting garandeert (geen nare luchtjes). De behuizing is vervaardigd van powder coated staal en verbergt de uitneembare, gegalvaniseerde rvs stalen binnenbak. Een rubberen ring aan de onderkant zorgt ervoor dat de vloer wordt beschermd.

Kenmerken Product:

De garantie is 10 jaar.
Afmetingen Vipp 14: Hoogte 35 cm. Breedte 28 cm. Lengte 35 cm. Diameter 28 cm. Gewicht 6 kg. Met handgrepen, soft close, ventilatie en handige binnenbak. Alleen voor gebruik binnen. Geschikt voor o.a keukens, badkamers en kantoor.

 

De originele pedaalemmer (1939) van Holger Nielsen is niet in de strikte traditionele zin ontworpen, maar kreeg zijn vorm gedurende het ontwerp proces: een grote voet voor stabiliteit, een koepelvormig stalen deksel aan de bovenkant dat gemakkelijk te reinigen is, grepen aan de zijkant zodat deze gemakkelijk te verplaatsen is, en een rubberen ring aan de voet voor bescherming van de vloer. 

Over Vipp:

Het Vipp succes verhaal begint op een lentezondag in 1931 wanneer de 17-jarige Holger Nielsen een auto wint in een loterij van het plaatselijke voetbalstadion. Holger houdt van auto's, maar heeft geen rijbewijs en daarom besluit hij de auto te verkopen en te investeren in een metalen draaibank. Dit markeert het begin van de metaalfabriek van Holger, waar hij een paar jaar later een product maakt dat beroemd zal worden over de hele wereld: namelijk de iconische Vipp pedaalemmer.

“Een goed ontwerp raakt nooit uit de mode”, zei Holger. De tijd heeft hem gelijk gegeven; de Vipp prullenbak is slechts marginaal verbeterd sinds hij in 1939 het levenslicht zag. Tegenwoordig wordt de prullenbak internationaal erkend als een designklassieker en in november 2009 werd deze zelfs in de architectuur- en designcollectie van het Museum of Modern Art ( MoMA) in New York opgenomen.

Holger en zijn vrouw, de jongste dochter van Marie, Jette Egelund, besluiten het bedrijf over te nemen. Tot nu toe is de prullenbak alleen verkocht aan de professionele markt, maar Jette is ervan overtuigd dat deze ook kan worden verkocht aan designliefhebbers over de hele wereld. Jette bezoekt de beste meubel- en designwinkels in Scandinavië. Na veel tijd en vastberadenheid, bestelt The Conran Shop uiteindelijk de Vipp pedaal emmer voor hun Londense en Parijs-winkels.

Tegenwoordig is Vipp een familiebedrijf van de derde generatie. Jette wordt nu door haar twee kinderen, Sofie en Kasper bijgestaan, die samen met een toegewijd team van medewerkers en met een groeiend assortiment producten blijven toevoegen aan het bijzonderen Vipp verhaal. De originele afvalbak is verkrijgbaar in vijf formaten en wordt vergezeld met nieuwe badkamer- en keukenproducten.

De nieuwe producten worden vervaardigd met behulp van de karakteristieke Vipp materialen: staal en rubber, waardoor de meer dan 70-jarige traditie van Vipp wordt gecontinueerd en wordt verbeterd door uitstekend vakmanschap en duurzaamheid.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen
})(document);