ARTEK Aalto Stoel 69 Groen - Berken

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
6/8 weken
De iconische houten Artek stoel 69, een ontwerp uit 1935 van Alvar Aalto geïnspireerd op de klassieke keuken en bistro stoel.

Lees meer
€425,00
INCLUSIEF BTW

ARTEK Aalto Stoel 69 Groen - Berken

Artek Aalto stoel 69 groen - berken.

Artek's Chair 69, ontworpen in 1935, is inmiddels een van de meest populaire eetkamerstoelen van Alvar Aalto en maakt deel uit van de permanente collectie van MoMA, The Museum of Modern Art in New York.

De tijdloze stoel is voorzien van Aalto's gepatenteerde L-pootstructuur, waardoor de poten rechtstreeks aan de ronde zitting kunnen worden bevestigd. Vergeleken met zijn andere eetkamerstoelen heeft Chair 66 een hogere rugleuning waardoor hij comfortabel zit en het ontwerp zijn aparte uitstraling geeft.

De Stoel 69 is oorspronkelijk ontworpen voor de gemeentelijke bibliotheek van Viipuri. Naast het ontwerp van het gebouw zelf, ontwierp Alvar Aalto ook het interieur, de lampen en het meubilair, waaronder de stoel 69. 

Kleur : Berken / Groen
Breedte 44 cm Diepte 47 cm Hoogte 76 cm
Stoelhoogte 45,5 cm
Materiaal Berken
Opmerkingen: Wordt plat verpakt geleverd. 

Over de ontwerper Alvar Aalto (1898-1976),

Dit is waarschijnlijk de beroemdste Finse architect en ontwerper ter wereld. In 1921 behaalde Alvar Aalto het diploma van architectuur aan het Helsinki Institute of Technology en begon zijn carrière als architect. Een van de belangrijkste werken die hij kreeg, was de planning van het tuberculose-sanatorium in Paimio, Finland.

Dit project betekende ook het begin van Aalto's carrière als meubelontwerper - in feite was dit het eerste gebouw dat door Aalto was gepland en dat volledig was ingericht met meubels die door Aalto zelf waren ontworpen, inclusief de verlichting. Andere belangrijke projecten die Alvar Aalto voltooide, zijn de gemeentelijke bibliotheek van Viipuri, Villa Mairea, La Maison Carré en de Finse paviljoens voor de wereldtentoonstellingen van 1937 in Parijs en 1939 in New York.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen
})(document);