STRING WANDKAST 180x50cm

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
6 weken
String Furniture is een gelieft Zweeds opbergsysteem uit 1949 ontworpen door de designer Nils Strinning. Het is een flexibele en veelzijdige systeem waaronder ook dit prachtige dressoir met veel opbergkasten en legplanken daaronder.

Lees meer
€425,00
INCLUSIEF BTW

STRING WANDKAST 180x50cm

STRING Wandkast 180x50cm.

Ontwerp van Nils Strinning uit 1946.

Deze wandkast is opgebouwd uit verschillende losse onderdelen. Indien U kiest voor deze combinatie dan heeft u een ideale wankast  voor thuis of kantoor.Het fijne aan deze serie is dat deze uit losse elementen bestaat, hierdoor heeft u de mogelijkheid de hoogte van het dressoir af te stemmen op uw eigen wensen.

De wandkast is er in een uitvoering van natuurlijk eiken of wit gelakt Mdf beide met een stalen frame.

De afmetingen zijn: 180x50x30cm

De diepte van de kast bedraagt slechts 30 centimeter, dus deze past snel op verschillende plaatsen. 

Zelf uw kat samenstellen? dat kan ook klik op de Build Your Own en ga aan de slag!

Over de ontwerper: 

Nils "Nisse" Strinning (8 december 1917 - 10 mei 2006) was een Zweedse architect en ontwerper.

Strinning werd geboren in Kramfors en kwam uit een Zweedse familie met oorsprong in de 16e eeuw in Ångermanland. De naam werd aan het begin van de 20e eeuw aangenomen door de familieboerderij "Strinningen" ten noorden van Härnösand.

Nisse Strinning was vooral bekend om het String-boekenrek systeem dat hij en zijn vrouw, de ontwerper Kajsa Strinning, in 1949 ontwierpen voor een wedstrijd die werd geïnitieerd door Bonnier, een toonaangevende Zweedse tijdschrift.

In de jaren veertig studeerde hij architectuur aan het Royal Institute of Technology in Stockholm (KTH). Al als student ontwierp hij een afdruiprek dat bestond uit met plastic beklede metalen draden. Het afdruiprek, dat elfa heette (niet te verwarren met elektronicabedrijf ELFA), werd erg populair en begon toen hij en zijn vrouw de beroemde String-plank creëerden.

Nisse en Kajsa Strinning worden terecht gezien als iconen van Scandinavisch modern design en het String Shelving System als een moderne eigentijdse designklassieker.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen
})(document);