LOUIS POULSEN VL38 WANDLAMP

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
2 weken
De VL38 wandlamp is een plezierige leeslamp met mooie messing details voor gebruik in de slaapkamer, keuken lampje of als leeslampje in de woonkamer.

Lees meer

€345,00 €300,00

INCLUSIEF BTW

LOUIS POULSEN VL38 WANDLAMP

Ontwerp van Vilhelm Lauritzen.

De wand/muurlamp VL38 van Louis Poulsen heeft hetzelfde tijdloze ontwerp als de tafellamp uit de serie, ontworpen door architect Vilhelm Lauritzen in 1941 voor het gebouw Radiohuset in Kopenhagen. De wandlamp bestaat uit een prachtige koperen arm en een witte ronde kap.

De hoek van de kop kan worden aangepast met door middel van een klein scharnier, en vanwege het witte interieur van de kap geeft de lamp een aangenaam neerwaarts licht. De VL38-wandlamp is een prima leeslamp in de slaapkamer maar is ook geschikt voor andere toepassingen. Bovendien heeft de lamp een timer functie en kan het binnen 4 of 8 uur worden uitgeschakeld.

 

Materiaal: geperforeerd aluminium. kap: gesponnen aluminium. Arm: geborsteld messing.
Kleur: zwart, geborsteld messing
Lengte: Kaplengte 19 cm Diameter: Kapdiameter 13,5 cm
Lichtbron: vaste 10 W LED (inbegrepen)
Kleurtemperatuur: 2700K
Energielabel:
A ++ - A
Kabellengte: EU: 400 cm / US: 10 ft
Geïntegreerde schakelaar: Ja


Opmerkingen: Wanddoos diameter 10,5 cm. Het messing is onbehandeld, dus het oppervlak zal na verloop van tijd veranderen en een patina ontwikkelen.

Over de ontwerper:

Architect en ontwerper Vilhelm Lauritzen (1894-1984) was een van de belangrijkste Deense architecten van zijn tijd en een boegbeeld van het Deense functionalisme. Het werk van Lauritzen is nog steeds overal zichtbaar op verschillende plaatsen in Denemarken - het Nørrebro-theater, Daells Varehus in Kopenhagen en de eerste terminal van Kastrup Airport zijn geweldige voorbeelden van zijn modernistische stijl.

Lauritzen ontwierp vaak ook het meubilair en de verlichting voor zijn gebouwen, en enkele van zijn bekendste designstukken zijn de Radiohuset-lampen, ontworpen voor het radiogebouw van Frederiksberg en geproduceerd door Louis Poulsen. "Geen leven zonder esthetiek" was Lauritzens vastbesloten en hij beschouwde architectuur als een vorm van toegepaste kunst. Vilhelm Lauritzen Arkitekter, opgericht door Lauritzen in 1922, is tegenwoordig een van de meest gewaardeerde architectenbureaus van Denemarken.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Uw review toevoegen