VITRA SILHOUETTE MERMAID WOONDECORATIE

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
6 Werkdagen
De Silhouette mermaid is een ontwerp van Alexander Girard. In 1965 kreeg de ontwerper de opdracht om het restaurant La Reserve in New York te ontwerpen en maakte hij een reeks charmante metalen figuren die lijken te dansen!

Lees meer
€85,00
INCLUSIEF BTW

VITRA SILHOUETTE MERMAID WOONDECORATIE

Vitra Silhouette Mermaid.

In 1965 kreeg Alexander Girard de opdracht om het New Yorkse restaurant La Reserve te ontwerpen en hij creëerde hij een reeks charmante metalen figuren die lijken te dansen: genaamd silhouetten. Ze moesten tussen de eettafels worden geplaatst, wat een vrolijke toets aan de sfeer toevoegt en tegelijkertijd als aantrekkelijke scheidingswanden tussen gasten dient.

Het restaurant La Reserve is helaas nooit ontstaan, maar de plannen en tekeningen van Alexander Girard zijn bewaard gebleven en maken deel uit van de Alexander Girard-collectie van het Vitra Design Museum.

Samen met de familie Girard bestudeerde Vitra alle ideeën die voor La Reserve waren ontwikkeld en besloot ze de silhouetten uit te brengen. - De eerst twee waren de "Bull" en "Mermaid".

Materiaal: powder coated staal, viltglijders. Verpakking: hoogwaardige houten geschenkdoos met bedrukt label, en inclusief brochure.

H 28.6 cm x W 12.9 cm x D 5.7 cm.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Uw review toevoegen