VITRA PLASTIC CHAIR DSW

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
2 weken
De Eames Plastic Chairs van Vitra zijn al meer dan 60 jaar een wereldwijd begrip en staan ook bekend als de stoel met het Eiffel onderstel.

Lees meer
€390,00
INCLUSIEF BTW

VITRA PLASTIC CHAIR DSW

VITRA EAMES PLASTIC STOEL DSW - ESDOORN.

De Vitra DRS chair heeft een eenvoudige en mooie organische ontwerp, deze stoel is voor vele ontwerpers een voorbeeld geworden voor een stoel met een vaste zit-kuip en een variabel onderstel. Deze variant zonder arm en met zogenaamde ‘Eiffel-onderstel’ in esdoorn is verkrijgbaar in 14 kleuren. Standaard wordt de stoel geleverd met een zwarte viltglijder voor de harde vloer.

Aangezien de gemiddelde lichaamslengte de afgelopen 60 jaar is toegenomen, heeft Vitra in 2016 besloten de zithoogte met 2 centimeter te verhogen. Daarnaast is de rugleuning met 2 graden naar voren gebracht, zodat dan de houding weer perfect aansluit op eettafel van deze tijd. Ten slotte zijn de zit-kuipen nu ook leverbaar in 6 extra kleuren, welke zijn uitgekozen door Hella Jongerius.

De afmetingen zijn: Diepte / Lengte 55 - Hoogte 83 - Breedte 46.5 cm. 

De zithoogte is 43 cm.

Een ontwerp van Charles & Ray Eames uit 1948.

Over de ontwerpers:

In 1957 tekende Vitra een licentieovereenkomst met Herman Miller en begon het bedrijf de ontwerpen van het Eames-duo voor Europa en het Midden-Oosten te produceren. Charles en Ray Eames hebben Vitra sterk beïnvloed en blijven dat ook nu nog steeds doen. Het was de ontmoeting met hun werk die het begin van het bedrijf als meubelfabrikant inluidde. Maar niet alleen de producten van Charles en Ray Eames hebben hun stempel gedrukt op Vitra. Hun ontwerpfilosofie levert zelfs vandaag nog een belangrijke bijdrage aan de waarden, oriëntatie en doelstellingen van het bedrijf.

Hoe groot deze invloed is, komt het duidelijkst tot uiting in de vraag die bij Vitra altijd wordt gesteld als er belangrijke ontwerpbeslissingen genomen worden:Wat zouden Charles en Ray zeggen? Tijdens hun leven samen gaf het koppel antwoorden op die vraag tijdens hun reizen naar Europa en herhaaldelijke bezoeken aan Californië. Sinds de dood van Charles (1978) en Ray (1988) is Vitra in nauw contact gebleven met de familie Eames, die nu het Eames Office beheert, met betrekking tot alle kwesties over het behoud, de verdere ontwikkeling en de productie van Eames-ontwerpen. Als enige geautoriseerde fabrikant van hun producten voor Europa en het Midden-Oosten biedt Vitra u de zekerheid dat u een origineel Eames-product bezit.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Uw review toevoegen