VITRA METAL WALL RELIEF SUN

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
2 weken
Dit zonnige in het oog springende kunstwerk en wanddecoratie van Alexander Girard uit 1966 werkt perfect in een huiselijke omgeving met zijn vrolijke gezicht echt het zonnetje in huis.

Lees meer
€1.095,00
INCLUSIEF BTW

VITRA METAL WALL RELIEF SUN

Vitra Metal Wall Relief Sun.

Ontwerp van Alexander Girard voor het Zwitserse Vitra.

Vitra maakt sinds hun bestaan opvallende en functionele meubels en accessoires voor thuis en op de werk. Naast het werken met hedendaagse ontwerpers, brengt het label ook stijlklassiekers uit de 20e eeuw opnieuw uit. Alexander Girard, een collega van Charles en Ray Eames, was waarschijnlijk het best bekend om zijn textiel- en grafisch ontwerp, waarvan veel met een grillige kwaliteit. Zijn werk wordt wereldwijd tentoongesteld, onder meer in het San Francisco Museum of Modern Art.

De Metal Wall Relief Sun werd oorspronkelijk in 1966 ontworpen voor het huis en restaurant van Girard in Santa Fe, Californië. Het gestileerde lachende gezicht van het muurreliëf is typerend voor zijn werk en weerspiegelt zijn voorliefde voor tribale en Latijns-Amerikaanse volkskunst. Vervaardigd in messing, is dit eenvoudige maar krachtige kunstwerk een aanwinst in uw woning of op het werk.

De Metal Wall Relief Sun meet 60 x 60 cm. en is van messing.

Over de ontwerper:

De architect en ontwerper Alexander Girard was een van de leidende figuren van het Amerikaans design in de naoorlogse periode. Hij kon zijn passie voor kleuren, patronen en texturen volledig tot uiting laten komen in de textielontwerpen die een essentieel deel uitmaakten van zijn oeuvre.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Uw review toevoegen