VITRA METAL WALL ARROW WANDDECORATIE

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
2 weken
Dit in het oog springende kunstwerk en unieke wanddecoratie van Alexander Girard uit 1966 werkt perfect in een huiselijke omgeving met zijn gebogen staartvorm van de pijl in combinatie met het grafische zwarte metaal.

Lees meer
€149,00
INCLUSIEF BTW

VITRA METAL WALL ARROW WANDDECORATIE

Vitra Metal Wall Relief Arrow.

Ontwerp van Alexander Girard voor het Zwitserse Vitra.

Vitra maakt sinds hun bestaan opvallende en functionele meubels en accessoires voor thuis en op de werk. Naast het werken met hedendaagse ontwerpers, brengt het label ook stijlklassiekers uit de 20e eeuw opnieuw uit. Alexander Girard, een collega van Charles en Ray Eames, was waarschijnlijk het best bekend om zijn textiel- en grafisch ontwerp, waarvan veel met een grillige kwaliteit. Zijn werk wordt wereldwijd tentoongesteld, onder meer in het San Francisco Museum of Modern Art.

De Metal Wall Relief arrow is oorspronkelijk ontworpen door Alexander Girard voor The Compound Restaurant en het huis van de ontwerper in Santa Fe. Het Zwitserse bedrijf Vitra raadpleegde de familie Girard voor toestemming om dit iconische ontwerp te selecteren voor een reeks wanddecoraties. Perfect voor diverse textieltoepassingen, de Metal Wall Relief arrow zal een blikvanger zijn op een muur in elke kamer. 

De arrow verscheen voor het eerst in het werk van Girard in 1965 en werd gedurende zijn hele carrière vaak gebruikt. Samen met de familie Girard bracht Vitra een selectie motieven uit, waaronder de Metal Wall Relief arrow. Dit charmante stukje kunst aan de muur is volledig gemaakt van powder coated plaatstaal.

Het meet 24 cm. hoog, is 40 cm. breed en 4,2 cm. diep. Het item wordt geleverd met de benodigde onderdelen voor de montage aan de wand.

Over de ontwerper:

De architect en ontwerper Alexander Girard was een van de leidende figuren van het Amerikaans design in de naoorlogse periode. Hij kon zijn passie voor kleuren, patronen en texturen volledig tot uiting laten komen in de textielontwerpen die een essentieel deel uitmaakten van zijn oeuvre.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Uw review toevoegen