VITRA EM TAFEL PROUVE 240 x 90

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
2/4 weken
Deze prachtige industriële Vitra tafel is bijzonder goed te combineren met een verscheidenheid aan stoelen. Het biedt genoeg ruimte voor iedereen, ook aan de uiteinde gezien het functionele onderstel.

Lees meer
€5.590,00
INCLUSIEF BTW

VITRA EM TAFEL PROUVE 240 x 90

Vitra EM Table Prouvé 240 x 90.

Een bijzonder functionele tafel dat omschrijft de tafel goed, de tafel werd door designer Jean Prouvé ontworpen voor Vitra.

Tijdens het ontwerpen van deze tafel had vooral de functionaliteit de aandacht van de ontwerper. Jean Prouvé was een wereldberoemde architect die zonder het volgen van een specifieke opleiding in deze richting veel bijzondere objecten ontwierp.

Niet voor niets ontving hij onder meer de Grand Prix in 1952 en was hij ook de winnaar van een wedstrijd op de universiteit van Nancy. Op 80-jarige leeftijd mocht hij ook nog de Erasmusprijs in ontvangst nemen. Kenmerkend voor deze designer is dat hij eigentijdse oplossingen zocht voor eigentijdse problemen en dat hij vooral dacht in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden.

Zijn enorme beheersing van de techniek, onder meer het zetten van plaatstaal, speelde daarbij een rol. De afgeschuinde poten van de EM Table Prouvé tafel zijn met elkaar verbonden via een kruisbalk. Uiteraard is bij het vervaardigen van deze tafel gebruik gemaakt van staal en fineerhout. Het onderstel heeft de kleur ecru.

De tafel is goed te combineren met diverse stoelen en betekent een echte eye-catcher voor iedere ruimte.

Afmetingen tafel: lengte is 240cm  diepte 90cm en de hoogte is 74cm.

Materiaal tafel:  blad is van eiken fineer, frame van powder coated staal.

Over Jean Prouvé:

Jean Prouvé voltooide zijn opleiding tot metaalvakman voordat hij in 1924 zijn eigen werkplaats in Nancy opende. In de daaropvolgende jaren creëerde hij talloze meubelontwerpen en in 1947 richtte Prouvé zijn eigen fabriek op. Vanwege meningsverschillen met de meerderheidsaandeelhouders verliet hij het bedrijf in 1953. In de daaropvolgende decennia diende Prouvé als adviserend ingenieur bij een aantal belangrijke architecturale projecten in Parijs.

Hij drukte opnieuw zijn stempel op de architectuurgeschiedenis in 1971, toen hij een belangrijke rol speelde bij het selecteren van het ontwerp van Renzo Piano en Richard Rogers voor het Centre Pompidou als voorzitter van de wedstrijdjury. Het werk van Prouvé omvat een breed scala aan objecten, van een briefopener tot deur- en raambeslag, van verlichting en meubels tot gevelelementen en geprefabriceerde huizen, van modulaire bouwsystemen tot grote tentoonstellingsstructuren - in wezen bijna alles dat geschikt is voor industriële productiemethoden .

In nauwe samenwerking met de familie Prouvé begon Vitra in 2002 met het uitgeven van ontwerpen van deze grote Franse constructeur.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Uw review toevoegen