VITRA EM TAFEL PROUVÉ 220 x 90

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
2/4 weken
Deze decoratieve en industriële Vitra tafel van Jean Prouvé is bijzonder goed te combineren met een verscheidenheid aan stoelen. Mooie tafel met voldoende ruimte voor iedereen aan tafel, ook op de kopse kant.

Lees meer
€5.125,00
INCLUSIEF BTW

VITRA EM TAFEL PROUVÉ 220 x 90

Vitra EM Table Prouvé 220 x 90 cm.

Een bijzonder functionele tafel dat omschrijft de tafel goed, de tafel werd door designer Jean Prouvé ontworpen voor Vitra.

Tijdens het ontwerpen van deze tafel had vooral de functionaliteit de aandacht van de ontwerper. Jean Prouvé was een wereldberoemde architect die zonder het volgen van een specifieke opleiding in deze richting veel bijzondere objecten ontwierp.

Niet voor niets ontving hij onder meer de Grand Prix in 1952 en was hij ook de winnaar van een wedstrijd op de universiteit van Nancy. Op 80-jarige leeftijd mocht hij ook nog de Erasmusprijs in ontvangst nemen. Kenmerkend voor deze designer is dat hij eigentijdse oplossingen zocht voor eigentijdse problemen en dat hij vooral dacht in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden.

Zijn enorme beheersing van de techniek, onder meer het zetten van plaatstaal, speelde daarbij een rol. De afgeschuinde poten van de EM Table Prouvé tafel zijn met elkaar verbonden via een kruisbalk. Uiteraard is bij het vervaardigen van deze tafel gebruik gemaakt van staal en fineerhout. Het onderstel heeft de kleur ecru.

De tafel is goed te combineren met diverse stoelen en betekent een echte eye-catcher voor iedere ruimte.

Afmetingen: lengte is 220cm  diepte 90cm en de hoogte is 74cm.

Materiaal: tafelblad is van eiken fineer, frame van powder coated staal.

Ontwerp van Jean Prouvé.

De Lampe de Bureau is een opmerkelijk originele bureaulamp van Jean Prouvé, deze ontwierp de lamp als onderdeel van het destijds nodige meubilair en verlichting voor studentenhuizen van de Cité Universitaire in de stad Nancy. Hij maakte bijna alle meubels en deze prachtige lamp van plaatstaal zodat dit alles een lange levensduur zou hebben.

Zoals gezegd is de bureaulamp gemaakt van krom gebogen plaatstaal, hierdoor wordt het licht eerst weerkaatst in de kromming van de lamp en geeft mooi indirect licht op de tafel. Sinds de herlancering van deze unieke bureaulamp door Vitra is deze lamp geüpdatet met de huidige verlichtingstechnieken en komt nu met een LED lichtbron. De Lamp de Bureau is beschikbaar in drie mooie kleuren: 12 diep zwart powder coated, 06 Japans rood powder coated en 91 mint powder coated. Deze kleuren zijn een verwijzing naar de authentieke kleuren van het origineel.


Afmetingen: 24 centimeter breed, 22.5 centimeter hoog en 14.5 centimeter diep. Bureaulamp is niet dimbaar. Lichtbron is inclusief.

Over Jean Prouvé:

Jean Prouvé voltooide zijn opleiding tot metaalvakman voordat hij in 1924 zijn eigen werkplaats in Nancy opende. In de daaropvolgende jaren creëerde hij talloze meubelontwerpen en in 1947 richtte Prouvé zijn eigen fabriek op. Vanwege meningsverschillen met de meerderheidsaandeelhouders verliet hij het bedrijf in 1953. In de daaropvolgende decennia diende Prouvé als adviserend ingenieur bij een aantal belangrijke architecturale projecten in Parijs.

Hij drukte opnieuw zijn stempel op de architectuurgeschiedenis in 1971, toen hij een belangrijke rol speelde bij het selecteren van het ontwerp van Renzo Piano en Richard Rogers voor het Centre Pompidou als voorzitter van de wedstrijdjury. Het werk van Prouvé omvat een breed scala aan objecten, van een briefopener tot deur- en raambeslag, van verlichting en meubels tot gevelelementen en geprefabriceerde huizen, van modulaire bouwsystemen tot grote tentoonstellingsstructuren - in wezen bijna alles dat geschikt is voor industriële productiemethoden .

In nauwe samenwerking met de familie Prouvé begon Vitra in 2002 met het uitgeven van ontwerpen van deze grote Franse constructeur.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Uw review toevoegen