VITRA EAST RIVER CHAIR STOEL

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Deze prachtige lounge fauteuil van Hella Jongerius heeft vele gezichten, variërend van ingetogen / kalm tot vrolijk en helder, een comfortabele stoel waarbij de armen en onderrug optimaal wordt ondersteunt.

Lees meer
€1.880,00
INCLUSIEF BTW

VITRA EAST RIVER CHAIR STOEL

Vitra East River Chair Fauteuil.

Ontwerp van Hella jongerius.

Alle artikelen die zijn ontworpen door Hella Jongerius vertonen haar unieke manier om industriële en vakmanschap te combineren, high- en low-tech, traditioneel en modern - kenmerken die ook duidelijk te zien zijn bij East River Chair: met zijn onderscheidende vorm en nonchalante combinatie van diverse materialen zoals hout, metaal, leer en stof, deze kleine fauteuil draagt duidelijk de signatuur van de Nederlandse ontwerper.

Afhankelijk van uw keuze qua kleurcombinaties heeft de stoel een heel andere uitstraling, variërend van ingetogen /kalm tot vrolijk en licht. Dankzij de handige draagbeugel die aan de achterkant van de rugleuning zit leent deze compacte fauteuil zich ook voor flexibele toepassingen in openbare ruimtes zoals horeca.

De eerste versie van East River Chair is ontworpen van Hella Jongerius geweest voor een United Nations kamer in NY.
 
De East River Chair wordt geleverd met kunststof glijders voor tapijt; viltglijders voor harde vloeren zijn ook inbegrepen.

Afmetingen: H 74 x B 64 x D 71cm.  - Zithoogte: 40 cm.

Over de ontwerpster:

De ontwerpster Hella Jongerius is bekend geworden door de manier waarop ze industrie en ambacht, high- en low-tech, traditioneel en hedendaags combineert. In 1993 richtte ze studio Jongeriuslab op, waar ze onafhankelijke projecten heeft nagestreefd en ook producten heeft gemaakt voor grote klanten, waaronder Maharam, Danskina, IKEA en KLM.
 
Voor Vitra heeft de Nederlandse ontwerper onderscheidende stukken ontwikkeld zoals de Polder Sofa en de East River Chair. Jongerius heeft consequent aandacht besteed aan de betekenis van kleuren en oppervlakken in hedendaags design in haar werk met textiel, keramiek en meubels.

Ze is al vele jaren Art Director voor kleuren en materialen bij Vitra en ontwikkelde de Vitra Color & Material Library - een systeem dat de veelzijdige combinatie van verschillende materialen en kleuren in de uitgebreide Vitra product collectie mogelijk maakt. Hella Jongerius heeft ook een boek geschreven over deze complexe taak met de veelzeggende titel «Ik heb geen favoriete kleur».

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Uw review toevoegen