STRING Work Desk Fixed

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
2/4 weken
String Furniture is een gelieft Zweeds opbergsysteem uit 1949 ontworpen door de designer Nils Strinning. Het is een flexibele en veelzijdige systeem waaronder ook dit prachtige bureau.

Lees meer
€990,00
INCLUSIEF BTW

STRING Work Desk Fixed

String Work Desk Fixed.

Ontwerp van Nils Strinning uit 1946.

Het bureau van String is ideaal voor uw thuiskantoor of op het werk.

Het bureau is standaard uitgerust met een wit onderstel van staal. Voor het blad heeft u de keuze uit eikenhoutfineer, essenhoutfineer, wit laminaat of lichtgrijs linoleum. In het blad is een kabelgoot verwerkt zodat de kabels nooit in de weg liggen. Het bureau is altijd 78 centimeter diep en 72.5 centimeter hoog. Voor de breedte heeft u de keuze uit 120, 140 of 160 centimeter.

Varianten bureau: eikenhout fineer, essenhout fineer, wit laminaat of grijs linoleum.

Het bureau heeft altijd een wit onderstel van staal.

Afmetingen: Diepte / Lengte 178 cm Breedte 120/140/160 cm Hoogte 72.5 cm.

Ook verkrijgbaar om te bestellen is een Works-lade en een Works Screen /scherm. Het Works Screen kan worden gebruikt als een semi-transparante partitie tussen werkstations en als prikbord of houder voor organisatoren.Over de ontwerper: 

Nils "Nisse" Strinning (8 december 1917 - 10 mei 2006) was een Zweedse architect en ontwerper.

Strinning werd geboren in Kramfors en kwam uit een Zweedse familie met oorsprong in de 16e eeuw in Ångermanland. De naam werd aan het begin van de 20e eeuw aangenomen door de familieboerderij "Strinningen" ten noorden van Härnösand.

Nisse Strinning was vooral bekend om het String-boekenrek systeem dat hij en zijn vrouw, de ontwerper Kajsa Strinning, in 1949 ontwierpen voor een wedstrijd die werd geïnitieerd door Bonnier, een toonaangevende Zweedse tijdschrift.

In de jaren veertig studeerde hij architectuur aan het Royal Institute of Technology in Stockholm (KTH). Al als student ontwierp hij een afdruiprek dat bestond uit met plastic beklede metalen draden. Het afdruiprek, dat elfa heette (niet te verwarren met elektronicabedrijf ELFA), werd erg populair en begon toen hij en zijn vrouw de beroemde String-plank creëerden.

Nisse en Kajsa Strinning worden terecht gezien als iconen van Scandinavisch modern design en het String Shelving System als een moderne eigentijdse designklassieker.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen
})(document);