STRING STRING® SYSTEM WANDKAST COMBINATIE 7

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
2/4 weken
String Furniture is een gelieft Zweeds opbergsysteem uit 1949 ontworpen door de designer Nils Strinning. Het is een flexibele en veelzijdige systeem waaronder ook deze prachtige wandkast combinatie 7 met opbergruimte, leg planken en bureau.

Lees meer
€2.100,00
INCLUSIEF BTW

STRING STRING® SYSTEM WANDKAST COMBINATIE 7

STRING® SYSTEM WANDKAST COMBINATIE 7.

Ontwerp van Nils Strinning uit 1946.

De wandkast is opgebouwd uit verschillende losse onderdelen. Indien U kiest voor deze combinatie dan heeft u de ideale werkplek voor thuis werken.Het fijne aan deze serie kaste is dat deze uit losse elementen bestaat, hierdoor heeft u de mogelijkheid de hoogte van het bureau af te stemmen op uw eigen lichaamslengte.

De kunststof organizers uitgevoerd is het zwart kunt u naast het bureau aan de metalen staanders bevestigen en zijn handig om bijvoorbeeld liniaal/pennen in te leggen. Met het ladekastje naast het bureau heeft u al uw andere kantoorartikelen altijd binnen handbereik. De kastjes met schuifdeurtjes zijn perfect om bijvoorbeeld A4 mappen in op te bergen.

De verschillende kastjes, het bureau en de planken zijn gemaakt van MDF met daarop een laag van prachtig walnoot-fineer. Ook wordt er een extra plank meegeleverd die u later in de kast kunt plaatsen. De combinatie is altijd nog later uitbreiden met de verschillende losse onderdelen uit de String collectie

De kastjes en legplanken zijn gemaakt van MDF en met een fineer van walnoot. Het frame is van staal met een zwarte powder coating.

De diepte van de kast bedraagt slechts 30 centimeter, dus deze past snel op verschillende plaatsen. 

Afmetingen String kant en klare kast combinatie 7: Diepte 58 - Hoogte 200 - Breed 160 cm.

Zelf uw kast samenstellen? dat kan ook klik op de Build Your Own en ga aan de slag!

Over de ontwerper: 

Nils "Nisse" Strinning (8 december 1917 - 10 mei 2006) was een Zweedse architect en ontwerper.

Strinning werd geboren in Kramfors en kwam uit een Zweedse familie met oorsprong in de 16e eeuw in Ångermanland. De naam werd aan het begin van de 20e eeuw aangenomen door de familieboerderij "Strinningen" ten noorden van Härnösand.

Nisse Strinning was vooral bekend om het String-boekenrek systeem dat hij en zijn vrouw, de ontwerper Kajsa Strinning, in 1949 ontwierpen voor een wedstrijd die werd geïnitieerd door Bonnier, een toonaangevende Zweedse tijdschrift.

In de jaren veertig studeerde hij architectuur aan het Royal Institute of Technology in Stockholm (KTH). Al als student ontwierp hij een afdruiprek dat bestond uit met plastic beklede metalen draden. Het afdruiprek, dat elfa heette (niet te verwarren met elektronicabedrijf ELFA), werd erg populair en begon toen hij en zijn vrouw de beroemde String-plank creëerden.

Nisse en Kajsa Strinning worden terecht gezien als iconen van Scandinavisch modern design en het String Shelving System als een moderne eigentijdse designklassieker.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Uw review toevoegen