STRING STRING® SYSTEM WANDKAST COMBINATIE 4

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
2/4 weken
String Furniture is een gelieft Zweeds opbergsysteem uit 1949 ontworpen door de designer Nils Strinning. Het is een flexibele en veelzijdige systeem waaronder ook deze prachtige wandkast combinatie met opbergkast, tijdschriftenhouder en legplanken.

Lees meer
€1.075,00
INCLUSIEF BTW

STRING STRING® SYSTEM WANDKAST COMBINATIE 4

STRING® SYSTEM WANDKAST COMBINATIE 4.

Ontwerp van Nils Strinning uit 1946.

De wandkast is opgebouwd uit verschillende losse onderdelen. Deze combinatie is bijvoorbeeld perfect voor in een smalle ruimte of een hoekje in de woonkamer.bijvoorbeeld voor tijdschriften deze kunt u kwijt op de schuine tijdschriftenplank.

Op de andere planken kunt u bijvoorbeeld planten, fotolijstjes of uw mooiste accessoires op zetten. In de dichte kast kunt u spullen kwijt die uit het zicht kunnen worden bewaard.De kastjes en legplanken zijn gemaakt van MDF met een essen-fineer en afgewerkt  met een transparante beitst . De stalen staanders zijn zwart.

De diepte van de kast bedraagt slechts 30 centimeter, dus deze past snel op verschillende plaatsen. 

Afmetingen String kant en klare kast combinatie 4: Diepte 30 - Hoogte 200 - Breed 80 cm.

Zelf uw kast samenstellen ? dat kan ook klik op de Build Your Own en ga aan de slag!

Over de ontwerper: 

Nils "Nisse" Strinning (8 december 1917 - 10 mei 2006) was een Zweedse architect en ontwerper.

Strinning werd geboren in Kramfors en kwam uit een Zweedse familie met oorsprong in de 16e eeuw in Ångermanland. De naam werd aan het begin van de 20e eeuw aangenomen door de familieboerderij "Strinningen" ten noorden van Härnösand.

Nisse Strinning was vooral bekend om het String-boekenrek systeem dat hij en zijn vrouw, de ontwerper Kajsa Strinning, in 1949 ontwierpen voor een wedstrijd die werd geïnitieerd door Bonnier, een toonaangevende Zweedse tijdschrift.

In de jaren veertig studeerde hij architectuur aan het Royal Institute of Technology in Stockholm (KTH). Al als student ontwierp hij een afdruiprek dat bestond uit met plastic beklede metalen draden. Het afdruiprek, dat elfa heette (niet te verwarren met elektronicabedrijf ELFA), werd erg populair en begon toen hij en zijn vrouw de beroemde String-plank creëerden.

Nisse en Kajsa Strinning worden terecht gezien als iconen van Scandinavisch modern design en het String Shelving System als een moderne eigentijdse designklassieker.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Uw review toevoegen