STRING STRING® SYSTEM WANDKAST COMBINATIE 1

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
2/4 weken
String Furniture is een gelieft Zweeds opbergsysteem uit 1949 ontworpen door de designer Nils Strinning. Het is een flexibele en veelzijdige systeem waaronder ook deze prachtige wandkast combinatie met MDF kastjes, glazen paneeldeuren, metalen tijdschrif

Lees meer
€3.135,00
INCLUSIEF BTW

STRING STRING® SYSTEM WANDKAST COMBINATIE 1

STRING® SYSTEM WANDKAST COMBINATIE 1.

Ontwerp van Nils Strinning uit 1946.

De wandkast is opgebouwd uit verschillende losse onderdelen. Tussen de vier staanders van elk 200 centimeter hoog zijn vier legplanken geplaatst, een tijdschriftenplank en ook een schoenen-plank met een breedte van 78 centimeter. De staanders zijn zwart en de MDF kasten hebben een zwart gebeitst essenhouten fineer laag.

U krijgt tevens twee extra legplanken geleverd die u naar eigen inzicht in de kast kunt plaatsen. Daarnaast zitter er tussen de staanders twee kastjes met lades, één kastje met schuifdeuren en twee kastjes met mooie glazen schuifdeuren als een soort display/etalage van 78 x 42 centimeter.

Aan de bieden zijkanten van de kast zijn twee tijdschriftenhouders bevestigd van 17 x 37 x 5 centimeter. De diepte van de kast bedraagt maar 30 centimeter dus ook ideaal voor de wat smallere woonkamer. 

Afmetingen kant-en-klare-String System Wandkast combinatie 1: Diepte 30 - Hoogte 200 - Breed 240 cm.

Zelf uw kast samenstellen ? dat kan ook klik op de Build Your Own en ga aan de slag!

Over de ontwerper: 

Nils "Nisse" Strinning (8 december 1917 - 10 mei 2006) was een Zweedse architect en ontwerper.

Strinning werd geboren in Kramfors en kwam uit een Zweedse familie met oorsprong in de 16e eeuw in Ångermanland. De naam werd aan het begin van de 20e eeuw aangenomen door de familieboerderij "Strinningen" ten noorden van Härnösand.

Nisse Strinning was vooral bekend om het String-boekenrek systeem dat hij en zijn vrouw, de ontwerper Kajsa Strinning, in 1949 ontwierpen voor een wedstrijd die werd geïnitieerd door Bonnier, een toonaangevende Zweedse tijdschrift.

In de jaren veertig studeerde hij architectuur aan het Royal Institute of Technology in Stockholm (KTH). Al als student ontwierp hij een afdruiprek dat bestond uit met plastic beklede metalen draden. Het afdruiprek, dat elfa heette (niet te verwarren met elektronicabedrijf ELFA), werd erg populair en begon toen hij en zijn vrouw de beroemde String-plank creëerden.

Nisse en Kajsa Strinning worden terecht gezien als iconen van Scandinavisch modern design en het String Shelving System als een moderne eigentijdse designklassieker.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Uw review toevoegen