STRING Pocket Shelves wandkast plex

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
2 weken
De String Pocket wandkast is een gelieft Zweeds opbergsysteem uit 1949 ontworpen door Nils Strinning, gemaakt van 2 lasercut perspex zij-panelenen inclusief 3 legplanken voor een luchtig en modern effect in uw interieur.

Lees meer
€145,00
INCLUSIEF BTW

STRING Pocket Shelves wandkast plex

String Pocket Wandkast Plex.

Het ontwerp is van Nils Strinning.

Het eerste String ontwerp dateert alweer uit 1946, en was direct een populair product. Inmiddels geld String Furniture als een echt bekend Zweeds design klassieker. De String Pocket wandkast is een onderdeel hiervan en bevat 2 wandbeugels en 3 legplanken. Het flexibele en veelzijdige String-systeem is ideaal voor in uw keuken, badkamer, thuiskantoor, kinderkamer of woonkamer.

De String Pocket wandkast is opgebouwd uit 2 transparante zij-panelen / wandbeugels die op eenvoudige wijze aan de wand te bevestigen zijn. De drie legplanken in het wit zijn op verschillende hoogtes te plaatsen, waardoor er een naar eigen inzicht een geheel eigen stijl kast wort gecreëerd.

Afmetingen H 50 x B 60 x D 15 cm. Alleen voor gebruik binnen. 2 jaar garantie.

Over de ontwerper: 

Nils "Nisse" Strinning (8 december 1917 - 10 mei 2006) was een Zweedse architect en ontwerper.

Strinning werd geboren in Kramfors en kwam uit een Zweedse familie met oorsprong in de 16e eeuw in Ångermanland. De naam werd aan het begin van de 20e eeuw aangenomen door de familieboerderij "Strinningen" ten noorden van Härnösand.

Nisse Strinning was vooral bekend om het String-boekenrek systeem dat hij en zijn vrouw, de ontwerper Kajsa Strinning, in 1949 ontwierpen voor een wedstrijd die werd geïnitieerd door Bonnier, een toonaangevende Zweedse tijdschrift.

In de jaren veertig studeerde hij architectuur aan het Royal Institute of Technology in Stockholm (KTH). Al als student ontwierp hij een afdruiprek dat bestond uit met plastic beklede metalen draden. Het afdruiprek, dat elfa heette (niet te verwarren met elektronicabedrijf ELFA), werd erg populair en begon toen hij en zijn vrouw de beroemde String-plank creëerden.

Nisse en Kajsa Strinning worden terecht gezien als iconen van Scandinavisch modern design en het String Shelving System als een moderne eigentijdse designklassieker.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen
})(document);