ARCHITECTMADE RUFUS THE DOG

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
De imposante Rufus the dog van het Deense Architectmade, vriendelijk, speels en aandoenlijk net als zijn vriend Oscar. Een vrolijke hond gemaakt van mooi beukenhout en lederen oren van Deense designer Hans Bolling.

Lees meer
€495,00
INCLUSIEF BTW

ARCHITECTMADE RUFUS THE DOG

Architectmade Rufus The Dog


Ontwerp van Hans Bollinger.

Rufus The Dog is gemaakt van beukenhout en leer. Elk hond is dus uniek en wordt met de tijd alleen maar mooier. Dus je zult echt een vriend hebben voor het leven.

Zijn liefde voor honden bracht een jonge Hans Bølling ertoe om als eerste Oscar te ontwerpen in 1953. Een tijdloze weergave van het vierbenige wezen, de beste vriend van de mens. Vijfenzestig jaar nadat het eerste Oscar-figuur werd geproduceerd, wordt de geliefde hond nu opnieuw uitgebracht als RUFUS met dezelfde prachtige details en strakke lijnen.

Dankzij zijn beweegbare lichaamsdelen kan RUFUS zich uitdrukken als een echte hond. Wanneer RUFUS  alert is staat zijn staart puntig omhoog,zitten met smekende ogen kan hij ook en ontspannen liggen met zijn donkere oren aan beide zijden van zijn snuit, wordt je als kijker onmiddellijk teruggevoerd naar het  verlangen van hun je eigen jeugd om ‘een eigen hond’ te krijgen.

De hoogte is 33 centimeter!

Over de ontwerper:

Het werk van Hans Bølling staat bekend om zijn spel, speelsheid en humor. Een gepassioneerde geest wiens  producten zijn geïnspireerd door zijn creatieve diversiteit, de interesse van Bølling in architectuur deed hem te besluiten om terug te gaan naar school voor een tweede graad,in reclame-ontwerper, waarbij hij zijn studio verder ontwikkelde.


In het begin van zijn carrière begon hij kleine figuren van botanicals te maken als cadeau voor familie en vrienden. Deze precisie en persoonlijkheid in zijn ontwerpen baande de weg naar succes toen hij snel de houten figuren aan winkels en warenhuizen begon te verkopen.

Gelukkig had Bølling kort daarna een prijs gewonnen voor de ontwerpen en investeerde hij de winst in zijn eigen hout bewerkings machine. Deze toegang tot de productiemiddelen startte de productie van de nu beroemde Eend en Eendje van Bølling in de jaren vijftig.

Jaren later komt Hans nog steeds langs bij het hoofdkantoor van Architectmade om zijn geliefde producten te zien, hij is een vrolijke geest. 

♠ artikel is aanwezig in onze showroom. 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Uw review toevoegen