HAY RESULT STOEL Friso Kramer & Wim Rietveld.

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
6 Werkdagen
Hay result stoel een ontwerp uit de jaren 60 en 70 voor het Nederlandse bedrijf Ahrend.

Lees meer
€259,00
INCLUSIEF BTW

HAY RESULT STOEL Friso Kramer & Wim Rietveld.

Hay Result Stoel .

De Hay result stoel brengt bij vele van ons herinneringen terug naar onze schooltijd. Friso kramer en Wim Rietveld ontwierpen deze stoel in 1958 voor de Nederlandse kantoor meubelfabrikant Ahrend, de stoel is  licht en sterk en werd daarom veelal geproduceerd voor gebruik in scholen.

Het uit plaatstaal vervaardigde frame werd destijds beschouwd als een innovatief stukje techniek, dat mede vorm heeft gegeven aan een nieuwe manier van produceren. Het lichte, metalen onderstel vormt een mooi geheel met de voor gevormde eiken zitting en rugleuning, waar u wellicht als kind/tiener jarenlang op hebt gezeten.

Het originele design is nu in samenwerking met Ahrend door HAY opnieuw geproduceerd. De industriële stoel is nog even relevant en bruikbaar als de dag dat hij voor het eerst op de markt verscheen. Het sterke karakter van de stoel maakt hem een waardevolle toevoeging in huis, bijvoorbeeld aan de eettafel.

De afmetingen van de Result Stoel zijn 45.5 centimeter breed, 81 centimeter hoog en 48.5 centimeter diep.

De stoel is er in acht uitvoeringen, met een zwart of beige onderstel.De zitting en rugleuning zijn uitgevoerd in een van de volgende hout fineren: mat gelakt eiken, transparant gelakt eiken, gerookt eiken behandeld met matte lak en olie, zwart gebeitst eiken met een matte lak of beige gebeitst eiken met een matte lak.Wilt u liever een wat pittigere kleur dan is er de keuze uit de lakkleuren donkerblauw, mosgroen en baksteen rood.

♠-artikel is aanwezig in onze showroom.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Uw review toevoegen