LOUIS POULSEN PH 3/2 VLOERLAMP

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
2 weken
De PH 3/2 vloerlamp van Louis Poulsen beschikt over een innovatief drie-schaduwsysteem ontwikkeld door Poul Henningsen in de jaren 1920. De drie mondgeblazen glazen tinten met een gezandstraald binnenoppervlak vormen een sculpturale lamp die een aangenaam

Lees meer

€1.995,00 €1.795,00

INCLUSIEF BTW

LOUIS POULSEN PH 3/2 VLOERLAMP

Ontwerp van Poul Henningsen.

De PH 3/2 vloerlamp van Louis Poulsen combineert een warm gloeiende, amberkleurige glazen kap met een verstelbare poot en voet in geborsteld messing. De constructie is gebaseerd op een leeslamp ontwikkeld door Poul Henningsen in de jaren 1950 - vanwege de verstelbare arm die op en neer kon worden geschoven, kreeg de lamp de toepasselijke bijnaam "De waterpomp". De amberkleurige PH 3/2 vloerlamp, geperfectioneerd met de gegraveerde initialen van Henningsen onder de schakelaar, is een speciale editie, en daarom beperkt beschikbaar.

Materiaal: tinten: mond-geblazen amberkleurig drie laags glas, glanzend aan de buitenkant, aan de binnenkant gezandstraald. Bovenplaat, basis en steel: messing.
Kleur: amber, geborsteld messing
Diameter: 15,5 / 29 cm. Hoogte: 47,2 cm
Lamp voet: E27
Lichtbron: Max. 40 W (niet inbegrepen)
Kabellengte: 270 cm
Kabelkleur: bruin
Kabelmateriaal: textiel
Gewicht: Min. 2,9 kg - max. 3 kg
Geïntegreerde schakelaar Ja
Opmerkingen: Het glas kan variëren in kleurtint en kleine bellen kunnen in het glas zijn opgenomen als gevolg van het mond geblazen proces. De stang en basis zijn van onbehandeld messing, en het wordt donkerder tenzij u deze polijst.

Over de ontwerper:

Poul Henningsen (1894-1967) was een beroemde Deense ontwerper die van 1911 tot 1914 studeerde aan de Technische School in Frederiksberg, Denemarken, en vervolgens aan het Technische College in Kopenhagen van 1914 tot 1917. Hij begon met het beoefenen van traditionele functionalistische architectuur, maar met de jaren veranderde zijn interesses in voornamelijk verlichting, en dat is ook  waar hij beroemd om is geworden.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Uw review toevoegen