STRING Outdoor kast combinatie I

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
6 weken
String Furniture is een flexibel Zweeds opbergsysteem uit 1949 met ook buitenkasten van designers Anna von Schewen en Bjorn Dahlström.

Lees meer
€525,00
INCLUSIEF BTW

STRING Outdoor kast combinatie I

STRING® SYSTEM OUTDOOR KAST COMBINATIE I.

Ontwerp van Anna von Schewen en Bjorn Dahlstrom.

Deze buitenopstelling is opgebouwd uit verschillende losse onderdelen. Indien U kiest voor deze combinatie dan heeft u een ideaal planten voor in uw tuin of op terras. Het fijne aan deze serie is dat deze uit losse elementen bestaat, hierdoor heeft u de mogelijkheid de hoogte van het dressoir af te stemmen op uw eigen wensen.

Vrijstaande gegalvaniseerde plank bedoeld voor gebruik buitenshuis. Deze kleinere eendelige combinatie is optimaal voor de kleinere buitenruimte, zoals een balkon. Met een gegalvaniseerd metalen legbord met hoge rand en een met lage rand biedt deze combinatie voldoende opbergruimte voor de wat grotere items.

Met gegalvaniseerde panelen en planken verandert het oppervlak met de tijd en geeft het een prachtig patina. Een combinatie van planken met hoge en lage rand geeft de kast karakter.

De diepte van de kast bedraagt slechts 32 centimeter, dus deze past snel op verschillende plaatsen. 

Afmetingen String I: Galvanized / Galvanized - 60x89x32 cm.

Zelf uw kast samenstellen? dat kan ook klik op de Build Your Own en ga aan de slag!

Over de ontwerper: 

Nils "Nisse" Strinning (8 december 1917 - 10 mei 2006) was een Zweedse architect en ontwerper.

Strinning werd geboren in Kramfors en kwam uit een Zweedse familie met oorsprong in de 16e eeuw in Ångermanland. De naam werd aan het begin van de 20e eeuw aangenomen door de familieboerderij "Strinningen" ten noorden van Härnösand.

Nisse Strinning was vooral bekend om het String-boekenrek systeem dat hij en zijn vrouw, de ontwerper Kajsa Strinning, in 1949 ontwierpen voor een wedstrijd die werd geïnitieerd door Bonnier, een toonaangevende Zweedse tijdschrift.

In de jaren veertig studeerde hij architectuur aan het Royal Institute of Technology in Stockholm (KTH). Al als student ontwierp hij een afdruiprek dat bestond uit met plastic beklede metalen draden. Het afdruiprek, dat elfa heette (niet te verwarren met elektronicabedrijf ELFA), werd erg populair en begon toen hij en zijn vrouw de beroemde String-plank creëerden.

Nisse en Kajsa Strinning worden terecht gezien als iconen van Scandinavisch modern design en het String Shelving System als een moderne eigentijdse designklassieker.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen
})(document);