NORMANN COPENHAGEN LUG TAFEL SMALL

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
2 weken
De nieuwe Lug tafel van Simon Legald is een minimalistische balans tussen elegantie en industriële mechanica. De tafel is van powder coated staal, gekleurd glas en een decoratieve messing connector bij de basis. Tafel komt in small en in een large versie.

Lees meer
€405,00
INCLUSIEF BTW

NORMANN COPENHAGEN LUG TAFEL SMALL

NORMANN COPENHAGEN LUG BIJZET - SALONTAFEL.

Ontwerp van Simon Legald.

De metalen onderdelen van oude fietsen waren de inspiratie voor het ontwerp van de Lug tafel.
Dit is terug te zien in de licht gebogen tafelpoten zoals een voorvork van een fiets en geven bijna de
impressie van een bewegende tafel.

Het frame is samengevoegd door een aanwezige koperen constructie en contrasteert mooi met de anders vrij monochrome tafel. De naam Lug verwijst naar dit specifieke soort gewricht en is heel bekend binnen de wielerwereld en wat vaak een esthetisch tintje geeft aan oudere modellen.

De grotere Lug tafel (large) is een voor de hand liggende salontafel voor bij de bank terwijl de kleinere tafel geschikt als bijzettafel of als bedtafeltje / nachtkastje.

Afmetingen: Small, Ø 51 cm / 49 cm   - Large, Ø 68 cm / 44 cm.

 

over de ontwerper:


Simon Legald studeerde in de zomer van 2012 af aan de Royal Danish Academy of Fine Arts. Zijn werk bestaat uit zowel kleine als grote producten. Simon's ontwerpen komen vaak tot stand in een dialoog tussen vakmanschap en industrie.

Hij neemt ook graag de technieken op die nodig zijn voor de structuur van een product in het ontwerp door ze visueel te markeren. "Eerlijkheid maakt een product begrijpelijk en beschrijft de functionaliteit van het product. Als je het product begrijpt, heeft het geen uitleg nodig. De essentie van mijn ontwerp is dat het wordt gekocht en gebruikt.

Daarom moet het voldoen aan niet alleen de functionele aspecten, maar ook de psychologische en esthetische behoeften. Voor mij beschrijft eenvoud de ware identiteit van objecten en maakt ze betrouwbaar.

"In mijn ontwerp probeer ik geen onnodige details toe te voegen. Ik werk met eenvoud door de noodzaak te benadrukken in plaats van ze te verbergen. Het geeft het product een eenvoudige en eerlijke uitdrukking. "

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Uw review toevoegen