LYFA NINOTCHKA HANGLAMP 275

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
2/4 weken
De speelse Ninotchka hanglamp is een heel herkenbaar designicoon, van Deense designer Bent Karlby, deze ontwierp de lamp in 1954 en komt in drie formaten.

Lees meer
€425,00
INCLUSIEF BTW

LYFA NINOTCHKA HANGLAMP 275

Lyfa Ninotchka Hanglamp 275.

Bij het vormgeven van deze lamp had Bent Karlby kennis genomen van een in het oog springende hoed, gedragen door de Zweedse Hollywoodster Greta Garbo in haar film uit 1939. Deze organische gevormde lamp met het asymmetrische vorm zorgt voor een functionele directe downlight en licht diffuus omgevingslicht.

Het open-top ontwerp principe zorgt voor een diffuus naar boven licht terwijl het downlight gelijkmatig en direct is, wat zowel een functionele als sfeervolle lichtervaring oplevert.

De eerste lampen waren in 1954 rood met een contrasterend wit gelakte binnenkant. Tegenwoordig is deze uiterst charmante lamp ook verkrijgbaar in wit en zwart. De asymmetrische lamp is gemaakt uit een plaat staal en is verkrijgbaar in drie verschillende maten.

Fitting: E27
Max wattage: 40 Watt
Energieklasse: De armatuur is compatibel met lampen van energieklassen A ++ - D

Aanbevolen lichtbron: Philips LED 4,3W - 470 lumen.

Over ontwerper Bent Karlby.

Bent Karlby (1912-1998) kwam laat in zijn carrière tot lichtontwerp en was tot voor kort meer algemeen bekend vanwege zijn betrokkenheid bij andere gebieden van de decoratieve kunsten, met name de behangontwerpen met bloementhema die hij maakte voor Dahls Tapetkunst, Göteborg's Tapetfabrik en anderen, waarvan sommige nu worden bewaard in de permanente collecties van grote designmusea, waaronder Victoria & Albert in Londen.

Karlby wordt erkend als kunstschilder en zijn olieverfschilderijen werden in de jaren veertig internationaal tentoongesteld. Hij ontwierp ook meubels en schreef een baanbrekend boek over interieurontwerp getiteld Bo For To, gepubliceerd in 1942.

Zijn verlichtingsontwerpen dateren van eind jaren vijftig tot begin jaren zeventig, en zijn portfolio omvat verschillende van Lyfa's meest gewilde ontwerpen, waaronder de Påfugl en de Kvadrille.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen
})(document);