VITRA Nelson bank large

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
2/4 weken
Het iconische en multifunctionele Vitra Nelson bank van design George Nelson heeft een prachtig lijnenspel en is voorzien van een sterke draag constructie.

Lees meer
€1.169,00
INCLUSIEF BTW

VITRA Nelson bank large

Ontwerp van George Nelson.

Het Nelson-bankje van de Vitra is een designklassieker uit de jaren 1940 een ontwerp van George Nelson, waarvan zijn achtergrond in de architectuur zichtbaar is in het strakke, functionele ontwerp van de bank. De luchtige charme van de Nelson bank komt van dunne latten essenhout met ruimtes er tussen in. Deze worden bij elkaar gehouden met sterke verbinding en ondersteund door twee essenhouten zwarte steunen.Het ontwerp kan gebruikt worden als een bank of een lage tafel en is verkrijgbaar in twee verschillende lengtes.Naast de functie als een stoel kan de Nelson bank ook als bijzettafel worden gebruikt.

Materiaal / Kleur: Essenhout naturel en zwart.

Nelson bench large - Lengte: 183,7 cm. Breedte: 46,9 cm Hoogte: 35,3 cm. 

Over de ontwerper.

George Nelson (1908-1986) was een Amerikaanse architect en ontwerper die wordt beschouwd als een van de grootste Amerikaanse ontwerpers van het midden van de twintigste eeuw. Nelson studeerde aan de Yale University en in Rome, waar hij bekend werd met Europese architectuur en design. Na zijn terugkeer in de Verenigde Staten begon Nelson te werken bij Herman Miller, waar hij snel de functie van Design Director op zich nam.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen
})(document);