HAY NELSON BALL WALL SCONCE WANDLAMP

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
2/4 weken
De Nelson wandlamp Ball Wall Sconce maakt deel uit van een verlichtingsreeks ontworpen door George Nelson en geproduceerd door Herman Miller in de jaren vijftig.

Lees meer
€665,00
INCLUSIEF BTW

HAY NELSON BALL WALL SCONCE WANDLAMP

NELSON BALL WALL SCONCE.

Deze muurlamp van Hay de Nelson Ball Wall is een ontwerp van George Nelson. In samenwerking met Herman Miller heeft Hay deze serie opnieuw geïntroduceerd, deze serie lampen zijn oorspronkelijk ontworpen in 1950.

Het afgeronde silhouet van de wandkandelaar van Nelson Ball wordt gemaakt door een doorzichtig plastic polymeer over een staaldraad frame te spuiten, waardoor het een zacht, diffuus licht uitzendt dat een uitnodigende sfeer in elke kamer creëert. De wandkandelaar is een stijlvolle verlichting die geschikt is voor verschillende ruimtes in huizen, cafés en kantoren.

Nelson Ball maakt deel uit van een verlichtingsreeks ontworpen door George Nelson en geproduceerd door Herman Miller in de jaren vijftig. Nelson wilde een vergelijkbare Zweedse lamp van zijde kopen, maar koos in plaats daarvan voor het ontwerpen van zijn eigen versie van de lamp om tijd en geld te besparen. De lampen in de collectie worden nog steeds geproduceerd in dezelfde fabriek die ze oorspronkelijk in 1952 begon te produceren.

Materiaal: polymeer, gecoat en geborsteld metaal en nikkel
Kleur: Gebroken wit
Diepte: 53,5 cm. Diameter: 32,5 cm. Hoogte: schaduw: 30,5 cm. -  lijst: 42,5 cm.
Fitting: E27
Lichtbron: Max 8 W LED (niet inbegrepen)
Kabellengte: 366 cm.
Kabel kleur: Wit

Over de ontwerper:

George Nelson (1908-1986) was een Amerikaanse architect en ontwerper die wordt beschouwd als een van de grootste Amerikaanse ontwerpers van het midden van de vorige eeuw. Nelson studeerde aan de Yale University en in Rome, waar hij bekend werd met Europese architectuur en design. Na zijn terugkeer in de Verenigde Staten begon Nelson te werken bij Herman Miller, waar hij snel de functie van Design Director op zich nam.

    

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Uw review toevoegen