HAY NELSON APPLE BUBBLE HANGLAMP

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
2/4 weken
De Nelson Apple Bubble hanglamp maakt deel uit van een decoratieve verlichtingsreeks ontworpen door George Nelson en geproduceerd door Herman Miller in de jaren vijftig.

Lees meer
€590,00
INCLUSIEF BTW

HAY NELSON APPLE BUBBLE HANGLAMP

NELSON APPLE BUBBLE HANGLAMP.

Deze hanglamp van Hay de Nelson Apple Bubble is een ontwerp van George Nelson. In samenwerking met Herman Miller heeft Hay deze serie opnieuw geïntroduceerd, deze serie lampen zijn oorspronkelijk ontworpen in 1950.

De atypische vorm van de lamp wordt opgebouwd uit een stalen geraamte, waarover een coating van plastic polymeer wordt gesprayd. Deze oppervlakte coating zit tussen transparant en ondoorzichtig in, waardoor de lamp een warme vriendelijke gloed uitstraalt. De ring boven en onderin de lamp is gemaakt van gecoat en gepolijst nikkel. Wordt geleverd met witte PVC kabel en stalen plafondplaat.

Materiaal: polymeer kap, gecoat en geborsteld metaal en nikkel voor de ringen op de kap.
Kleur: Gebroken wit
Diameter: 53,5 cm. Hoogte: 37 cm.
Fitting: E27
Lichtbron: Max 8 W LED (niet inbegrepen)
Kabellengte: 183 cm.
Kabel kleur: Wit
Kabelmateriaal: witte PVC-isolatie

Over de ontwerper:

George Nelson (1908-1986) was een Amerikaanse architect en ontwerper die wordt beschouwd als een van de grootste Amerikaanse ontwerpers van het midden van de vorige eeuw. Nelson studeerde aan de Yale University en in Rome, waar hij bekend werd met Europese architectuur en design. Na zijn terugkeer in de Verenigde Staten begon Nelson te werken bij Herman Miller, waar hij snel de functie van Design Director op zich nam.

    

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Uw review toevoegen