KAY BOJESEN Monkey Small Jubileum editie

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
op voorraad
Deze iconische Kay Bojesen aapje bestaat 70 jaar en is een beroemd boegbeeld voor Scandinavisch design en komt nu in een speciale uitvoering voor echte liefhebbers.

Lees meer
€169,00
INCLUSIEF BTW

KAY BOJESEN Monkey Small Jubileum editie

Kay Bojesen Monkey Small 20 cm. - Reworked Anniversary Edition.

De vrolijke houten aap van Kay Bojesen bestaat 70 jaar en om dat groots te vieren is er nu een "Reworked Anniversary Edition" in de maten small en medium. De aap zorgt voor vrolijke gezichten bij jong en oud en wordt ook vaak als geschenk doorgegeven aan familie, vrienden en de volgende generatie.


Deze exclusieve herwerkte houten aap van Kay Bojesen is duurzaam en kunstig gemaakt van maar liefst vijf verschillende houtsoorten, allen met het keurmerk FSC gecertificeerd hout. Een mooi detail van de Monkey Reworked aapje is dat het hout van de jubileumeditie niet is gelakt, maar mooi naturel gelaten.

Ontwerp van Kay Bojesen.

Deze  aap heeft de  uitstraling van een grappenmaker en een licht buik, de aap heeft menig kinderkamer en woonkamer gezien sinds de introductie in 1951.

Op de Deense televisie heeft deze design klassieker een vaste plaats als mascotte in programma's over levende dieren , en als prijs in quizprogramma's.

Over Kay Bojesen:

Kay Bojesen (1886-1958) was een leerling van Georg Jensen, opleiding als zilversmid vanaf 1906. Na een paar jaar in Duitsland en Frankrijk begon hij te werken als zilversmid in Kopenhagen. Gelukkig was Kay Bojesen veel te nieuwsgierig om zich te beperken tot het raffineren van metalen, en in de jaren 1920 begon hij te experimenteren met andere materialen. In de loop van zijn verkenning ontdekte hij hout als een materiaal met zeer speciale mogelijkheden voor industriële behandeling en styling.

♠-artikel is aanwezig in onze showroom.

Deze aap is de meest populaire uit de dieren serie van Kay Bojesen, het ontwerp is uit 1951.

Materiaal: diversen soorten hout onbehandeld.

Maat: Hoogte 20 cm.


Zie site Kay Bojesen Denmark. 

 
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen
})(document);