MENU UMANOFF HANGLAMP

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
2/4 weken
Een perfect symmetrisch ontwerp, deze stijlvolle hanglamp straalt een prachtig neerwaarts licht bundel met een zachte, gloed door de elegante messing kap.

Lees meer
€365,00
INCLUSIEF BTW

MENU UMANOFF HANGLAMP

Menu Umanoff Hanglamp Messing.

Ontwerp van Arthur Umanoff.

De Umanoff is een stijlvolle hanglamp die een prachtig neerwaarts licht uitstraalt om oppervlakken te verlichten met een zachte, gezellige gloed. De gelaagde koperen structuur, afgewerkt met een opvallende vergulde messing-rand, creëert een verbluffend, sculpturaal ontwerp waarbij het bewerkte metaal echt centraal staat.

Elegant aangevuld met het luxueuze walnotenhout, werken de twee materialen moeiteloos samen om een tijdloos stukje mid-century design te creëren. De Menu Umanoff hanglamp is perfect om laag boven een salontafel of eettafel te hangen, of voor gebruik in een cluster boven bijvoorbeeld uw aanrechtblad of op hoogte in de hal..

Afmetingen: Hoogte: 34 cm. x Diameter: 13,5 cm.
Kap: Hoogte: 3,8 cm. x Diameter: 11,5 cm.
Snoer lengte: 400 cm.

Materialen en afwerkingen:
Kap van gesponnen massief messing met verguld gaas, knop van gefreesd messing, hand geslepen massief walnoot. PVC en textiel zwarte kabel.

Fitting: E27
IP20 geclassificeerd

Over de ontwerper:

Arthur Umanoff (1923-1985) was een in Amerika geboren industrieel ontwerper, bekend om zijn bijdrage aan de Amerikaanse moderne beweging in het midden van de eeuw. Na zijn afstuderen aan het prestigieuze Pratt Institute in New York en de American School of Design aan het begin van de jaren 50 ging samenwerken met Postmodern Ltd, een New Yorks designbedrijf dat modernistische smeedijzeren en houtontwerpen produceerde en verkocht. Gedurende de jaren zestig werkte hij nauw samen met meubelfabrikant Shaver Howard, die veel van zijn meubelontwerpen in productie nam.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen
})(document);