LOUIS POULSEN OE QUASI LIGHT

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
2/4 weken
De OE Quasi lamp van Louis Poulsen is een ontwerp van Olafur Eliasson en bestaat uit 12 bolvormige LED lichtbronnen die samen de interne witte geometrische sfeer verlichten.

Lees meer

€11.395,00 €10.250,00

INCLUSIEF BTW

LOUIS POULSEN OE QUASI LIGHT

LOUIS POULSEN OE QUASI HANGLAMP.

Ontwerp van Olafur Eliasson.

Met deze complex gevormde lamp combineert Eliasson zijn jarenlange interesse in geometrie en licht, ook het gezamenlijke idee van hem en het merk Louis Poulsen dat lichtkwaliteit essentieel is voor ons leven, zit in het ontwerp van deze hanglamp.

De OE Quasi is gemaakt met het oog op duurzaamheid, wat een kernwaarde is in het werk van Eliasson. Het gebruikte aluminium is voor 90% gerecycled, terwijl de andere materialen volledig recyclebaar zijn. Met het oog op een bijzonder lange levensduur maakt het ontwerp van het product vervanging en recycling van onderdelen mogelijk.

De complexe geometrische vorm van de OE Quasi wordt steeds weer anders waargenomen, het een en ander is afhankelijk van waar de kijker staat, iets dat eindeloze interpretaties en perspectieven mogelijk maakt. Met zijn "larger-than-life shape", zal de OE Quasi lamp blijven verbazen en visueel een interactie aangaan met de ruimte waarin deze hangt. 

De afmetingen zijn: (h) 90 x (Ø) 90 cm.

Materiaal: Helder gelakt, gebeitst aluminium.

Lichtbron is : 12 X 8,5W Led 2700K Geïntegreerd.

Gewicht van de lamp is 22 kilo.

Over de ontwerper:

Olafur Eliasson (IJsland / Denemarken), geboren in 1967, werkt in een breed scala aan media, waaronder installatie, schilderkunst, beeldhouwkunst, fotografie en film. Sinds 1997 zijn zijn solo-voorstellingen verschenen in grote musea over de hele wereld.

Als onderdeel van zijn studio houdt hij zich bezig met kunsteducatie, beleidsvorming en kwesties van duurzaamheid en klimaatverandering. Eliassons projecten in de openbare ruimte zijn onder andere The New York City Waterfalls, 2008, Your rainbow panorama, 2006–11; Ice Watch, 2014; en Fjordenhus, Vejle, 2018.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Uw review toevoegen