LOUIS POULSEN COLLAGE

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
2 weken
De patronen op de drie lasercut schermen zijn zorgvuldig over elkaar heen geplaatst zodat er geen ongewenste schittering vanuit het midden van de lamp ontstaat.

Lees meer

€830,00 €745,00

INCLUSIEF BTW

LOUIS POULSEN COLLAGE

LOUIS POULSEN COLLAGE HANGLAMP.

De Collage hanglamp is een ontwerp van Louise Campbell voor het Deense merk Louis Poulsen. Deze opvallende hanglamp bevat een kap met lasercut gesneden patronen. Deze patronen zijn zorgvuldig geplaatst zodat u geen last zult hebben van hinderlijke schitteringen ook de montage van het onderscherm beschermt tegen ongewenste schittering.De lamp verspreid een spel van schaduw en licht. 

De Collage is vervaardigd van acryl, aluminium, porselein en pvc. De lamp is verkrijgbaar in twee afmetingen.

Over de ontwerper:

Louise Campbell werd in 1970 in Kopenhagen geboren. Als dochter van een Deense vader en een Engelse moeder groeide ze op en volgde een opleiding in beide landen. Na haar afstuderen aan het London College of Furniture in 1992, keerde ze terug naar Denemarken en vervolgde haar studies in Industrieel Ontwerpen aan de Design School van Denemarken, waar ze in 1995 afstudeerde. Ze richtte haar eigen studio op in 1996, waar ze sindsdien onafhankelijk heeft gewerkt. Haar belangrijkste focus ligt op meubels en lichtontwerp, maar de studio is ook steeds meer betrokken bij product- en interieur ontwerp projecten.

Het werk van Louise Campbell is speels en experimenteel en krijgt steeds meer de reputatie om niet alleen elke dag objecten en situaties, maar ook materialen en productieprocessen in een nieuwe richting te draaien. De combinatie van Scandinavisch rationalisme en vrouwelijkheid, en misschien haar dubbele nationaliteit, geven het werk van Louise Campbell een ongewoon voordeel. Het illustreren van contrasten lijkt een probleem dat steeds terugkomt in haar werk.

De studio staat ook bekend om zijn interesse in minder commerciële activiteiten. Louise Campbell is niet alleen curator en ontwerper van tentoonstellingen, maar heeft ook deelgenomen aan tal van activiteiten gericht op het verbeteren van de ontwerp omgeving in Denemarken. Een van deze initiatieven is ‘Walk the Plank’, een samenwerking die zeven jaar duurt tussen 30 meubelontwerpers en 60 meubelmakers, die allemaal hun tijd en origineel ontwerp schonken voor een echt goed doel. Er zijn een paar basisregels waaraan de studio zich wil houden: begin altijd vanaf nul. Alles is mogelijk totdat het tegendeel is bewezen. Er moet een goede reden zijn voor elke genomen beslissing.

Onder de verschillende prijzen die Louise Campbell behaalde, won ze in 2005 de IF Product Design Award in goud voor "Campbell Pendant", die ze speciaal voor Louis Poulsen ontwierp.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Uw review toevoegen