LOUIS POULSEN AJ MINI TAFELLAMP

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
2 weken
Deze iconische Louis Poulsen tafellamp (mini) van Arne Jacobsen (AJ) is verkrijgbaar in maar liefst 14 kleuren.

Lees meer

€655,00 €585,00

INCLUSIEF BTW

LOUIS POULSEN AJ MINI TAFELLAMP

LOUIS POULSEN AJ Tafellamp mini.

Deze tafellamp de mini van Arne Jacobsen is een "down-lichter" het licht wordt dus hoofdzakelijk naar beneden toe verspreidt .
De hoek van de kap kan al naar gelang worden gekanteld voor de gewenste lichtspreiding.
De binnenkant van de kap is wit geëmailleerd, wat een aangenaam, zacht licht verspreidt.

De AJ Mini tafellamp van Louis Poulsen is een kleinere versie van het iconische en klassieke ontwerp van Arne Jacobsen, en deze is perfect voor het nachtkastje of bijvoorbeeld op uw vensterbank.

De lichtbron light vrij diep wat fijn is waardoor u niet direct in lichtbron kan kijken.
Met een heldere gloeilamp of LED wordt de reflecterende binnenkant licht optimaal benut, en zorgt voor een mooie licht uitval.
De witte AJ Mini wordt geleverd met een witte kabel. De andere kleuren worden geleverd met een zwarte kabel.

De mini tafellamp is verkrijgbaar in 14 kleuren (!):

Materiaal: gesponnen staal. Basis: gegoten zink. Steel: staal
Lengte: 18,3 cm. Breedte:11,3 cm. Hoogte: 43,3 cm.
Fitting basis: E14
Lichtbron: 6-9,5W LED (niet inbegrepen)
Snoer: 240 cm.
Gewicht: 1,3 kg
Met een geïntegreerde schakelaar.

Over de ontwerper:

Arne Jacobsen is geboren en getogen in Kopenhagen. In 1927 studeerde hij af als architect aan de Koninklijke Deense Academie voor Schone Kunsten in Kopenhagen. Na zijn afstuderen behaalde hij zijn eerste baan op het kantoor van de stadsarchitect van Kopenhagen en startte zijn eigen kantoor slechts twee jaar later. Arne Jacobsen is een wereldberoemde Deense modernistische architect. Zijn gebouwen zijn talrijk in Denemarken, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Onder zijn meer bekende projecten zijn de Nationale Bank in Kopenhagen (1971), SAS Royal Hotel & Terminal, Kopenhagen (1960) en St. Catherine's College in Oxford, UK (1963). Er wordt gezegd dat zijn vliegangst hem ervan weerhield om een ​​volledige impact te hebben op de Amerikaanse architecturale omgeving.

Als architect beschikte Arne Jacobsen over zeer sterke beslissingsvaardigheden, waardoor hij niet alleen invloed had op het ontwerp van het gebouw zelf, maar op de meeste details. In de loop van de jaren waagde hij zich op verschillende gebieden die verband hielden met zijn werk, zoals verlichtingsarmaturen, meubels, bestek, deurgrepen, sanitair, stoffen en behang patronen. "The Egg" en "The Swan" zijn twee beroemde stoelen ontworpen door Jacobsen.

Tijdens het leven van Arne Jacobsen ontving hij verschillende prestigieuze prijzen in binnen- en buitenland. Hij werd 11 jaar hoogleraar aan de Koninklijke Deense Academie en daardoor beïnvloedde hij een hele generatie Deense architecten. Elk ontwikkelde uiteindelijk hun eigen architecturale taal, gebouwd op dezelfde rationalistische en minimalistische benadering van architectuur.

 
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Uw review toevoegen