FLOS IC Outdoor wand / plafondlamp 2

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
2/4 weken
De elegante glazen bol van de Flos IC outdoor wandlamp lijkt te zweven in de ruimte maar is toch verbonden met een slanke stalen staaf.

Lees meer

€760,00 €655,00

INCLUSIEF BTW

FLOS IC Outdoor wand / plafondlamp 2

FLOS IC OUTDOOR WANDLAMP 2.

De Flos IC serie bestaat naast de muurlamp ook uit een vloerlamp, hanglamp en tafellamp, allen in verschillende afmetingen. De inspiratie haalde Michael Anastassiades uit een videoclip die hij online tegenkwam waarin een jongleur ballen over zijn arm en de rand van zijn vingers liet rollen. Gefascineerd door de magie van zijn vaardigheid wilde hij juist dat vastleggen. De IC-collectie was hierbij een feit waarbij balans het uitgangspunt was. De glazen ballen lijken te zweven in de ruimte maar zijn toch, haast onzichtbaar, verbonden met de stalen staaf.

De IC W2 wand/plafon voor buiten zijn verkrijgbaar in: zwart , messing , geborsteld Rvs, rood, of bruin.
Breedte: 38,1cm Diameter: bol 30 cm Hoogte:31,6 cm
Lichtbron (exclusief): 1 x E27 max. 15w of 8w LED.

IP65.

De ontwerper,

Michael Anastassiades opende zijn ontwerpstudio in Londen in 1994. Oorspronkelijk afkomstig uit Cyprus, studeerde hij industrieel ontwerp aan het Royal College of Art en Imperial College in Londen. Zijn lampen, spiegels en meubels zijn een mix van industrieel design, beeldhouwkunst en decoratieve kunsten. Bedrieglijk eenvoudig, zijn werk is zowel minutieus gedetailleerd als geïnspireerd door zijn studies civiele techniek en industrieel ontwerp.

Anastassiades is vooral bekend om zijn verlichtingsproducten, die 80% van de projecten vertegenwoordigen die aan het bureau zijn toevertrouwd. Zijn producten combineren eenvoudige geometrische vormen zoals buizen, langwerpige en bolvormige vormen om architecturale ruimtes te verlichten. De kunstenaar kiest vaak voor reflecterende materialen zoals glas of gepolijst brons.

In 2007 opende Michael een bedrijf in zijn naam om beperkte series te produceren. Elk product is handgemaakt, gebouwd met respect voor de puurheid van de oorspronkelijke visie van de kunstenaar. Sindsdien werkt de ontwerper steeds meer samen met internationale architecten. Zijn lichten sieren hotels, restaurants en winkels over de hele wereld, ook in het Grand Hotel in Stockholm, Soho House in New York en Sergio Rossi-boetieks in verschillende landen.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen
})(document);