HAY Pyramid 02 table M

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Stoere eetkamer tafel, ontwerp van Wim Rietveld, nieuw in de Hay collectie voor u.

Lees meer
€1.699,00
INCLUSIEF BTW

HAY Pyramid 02 table M

Hay Pyramid 02 tafel M

De Hay Pyramid 02 tafel 250 x 85 cm. is ontworpen door Wim Rietveld en Friso Kramer.

Elke liefhebber van design kent wel de naam van Gerrit Rietveld, de ontwerper van de rood-blauwe stoel en het Van Gogh museum in Amsterdam. De naam van zijn zoon Wim Rietveld is wat minder bekend, maar toch is het design van de Pyramid 02 tafel 250 x 85 van HAY echt onderdeel van het Dutch Design DNA te noemen. In de vijftiger jaren van de vorige eeuw werkte Wim voor het Nederlandse (kantoor) designbedrijf Ahrend, waar hij de Pyramid-collectie ontwierp.

Het ontwerp was destijds heel vernieuwend en efficiënt vanwege het gebruik van plaatstaal. Daarnaast was het een heel goedkope productie methode die op industriële schaal kon worden toegepast. Daarom werden de tafels ook veelvuldig ingezet op scholen en kantoren.

Het tafelblad van de Pyramid 02 tafel 250 x 85 x 74 centimeter van HAY is gemaakt van massief eiken en heeft een dikte van 2,1 centimeter. Het frame is van plaatstaal met een poedercoat. Er zijn meerdere uitvoeringen mogelijk: het tafelblad kan met een transparante of een matte lak óf in een geoliede variant van gerookt eiken geleverd worden. Het frame is verkrijgbaar met een beige of een zwarte poedercoat. Deze tafel heeft een breedte van 250 centimeter, een diepte van 85 centimeter en een hoogte van 74 centimeter.

♠-artikel is aanwezig in onze showroom.

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Uw review toevoegen