HAY Pyramid 02 table

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Levertijd:
6 weken
Stoere eetkamer tafel, ontwerp van Wim Rietveld, nieuw in de Hay collectie voor uw interieur.

Lees meer
€1.359,00
INCLUSIEF BTW

HAY Pyramid 02 table

Hay Pyramid 02 tafel

De Hay Pyramid tafel. is ontworpen door Wim Rietveld.

Elke liefhebber van design kent wel de naam van Gerrit Rietveld, de ontwerper van de rood-blauwe stoel en het Van Gogh museum in Amsterdam. De naam van zijn zoon Wim Rietveld is wat minder bekend, maar toch is het design van de Pyramid 02 van HAY echt onderdeel van het Dutch Design DNA te noemen.

In de vijftiger jaren van de vorige eeuw werkte Wim voor het Nederlandse (kantoor) designbedrijf Ahrend, waar hij de Pyramid-collectie ontwierp. Het ontwerp was destijds heel vernieuwend en efficiënt vanwege het gebruik van plaatstaal. Daarnaast was het een heel goedkope productie methode die op industriële schaal kon worden toegepast. Daarom werden de tafels ook veelvuldig ingezet op scholen en kantoren.

Het tafelblad van de Pyramid 02 van HAY is gemaakt van massief eiken en heeft een dikte van 2,1 centimeter. Het frame is van plaatstaal met een poedercoat. Er zijn meerdere uitvoeringen mogelijk: het tafelblad kan met een transparante of een matte lak óf in een geoliede variant van gerookt eiken geleverd worden. Het frame is verkrijgbaar met een beige of een zwarte poedercoat.De tafel is verkrijgbaar met een breedte van 190, 250 of 300 centimeter en is altijd 85 centimeter diep en 74 centimeter hoog

♠-artikel is aanwezig in onze showroom.

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Uw review toevoegen